Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Ziņas

Rīgā pasniegs Eiropas Dizaina balvu 2024

Rīgā pasniegs 2024. gada Eiropas Dizaina balvu, uz kuru pretendē seši izcili Eiropas dizaini, savukārt balvu par mūža ieguldījumu saņems vācu dizainers Dīters Ramss, kurš gadu desmitiem veidojis rūpniecisko dizainu, informēja balvas rīkotāju pārstāvji

VNĪ atkārtoti izsludina iepirkumu izstāžu zāles Arsenāls iekštelpu atjaunošanai

Izvērtējot februārī saņemtos piedāvājumus iepirkumā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls atjaunošanas darbu veikšanai konstatēts, ka pretendentu iesniegtie piedāvājumi neatbilst pasūtītāja izvirzītajām prasībām un finanšu iespējām, tādēļ pieņemts lēmums pārtraukt iepirkuma procedūru un, precizējot tehnisko specifikāciju, atkārtoti izsludināt iepirkumu, lai nodrošinātu atbilstošu un kvalitatīvu darbu veikšanu, informē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Kilograms kultūras 2024 pavasara balsojumā noskaidroti pirmie finālisti

Pirmdien, 27. maijā, paziņoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2024 pirmie finālisti. Skatītāji un klausītāji vērtēja oriģinālākos un kvalitatīvākos darbus desmit kategorijās, fināla balsojumam izvirzot vienu kultūras notikumu katrā no tām.

Mūžībā devies fotomākslinieks Pēteris Korsaks

Mūžībā devies fotomākslinieks, fotogrāfijas vēsturnieks, dažādu notikumu dokumentētājs, publicists, muzeja darbinieks Pēteris Korsaks (15.12.1937.–22.05.2024.), informēja Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins.

Noskaidroti Latvijas Dizaina gada balvas 2024 uzvarētāji

Piektdien, 24. maijā, Rīgas cirkā tika paziņoti Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) 2024 ieguvēji piecās kategorijās, godinot labākos dizaina darbus produktu, pakalpojumu, komunikācijas, vides un digitālo risinājumu jomās. Grand Prix un Kultūras ministrijas prēmiju 2000 eiro apmērā saņēma dizaineres Sarmīte Poļakova un Māra Bērziņa par biotekstilu Pre–Loved. Žūrija piešķīra arī piecas atzinības balvas, un savu speciālo balvu pasniedza arī Patentu valde.

Izziņota Latvijas Dizaina gada balvas 2024 fināla žūrija un nozīmīgākie pasākumi

Ceturtdien, 16. maijā, izziņota Latvijas Dizaina gada balvas 2024 (LDGB) fināla žūrija un nozīmīgākie pasākumi, kas noslēgsies ar uzvarētāju paziņošanu apbalvošanas ceremonijā 2024. gada 24. maijā plkst. 19.00 Rīgas cirkā, kad tiks nosaukti uzvarētāji piecās konkursa kategorijās – produkti, pakalpojumi, komunikācija, vide un digitālie risinājumi -, kā arī Grand Prix ieguvējs, kas saņems Latvijas Republikas Kultūras ministrijas naudas balvu – 2000 eiro.

Tartu 2024 aicina būt atvērtiem un ļauties skūpstiem Eirovīzijas hitu pavadījumā

Sestdien, 18. maijā, Tartu ir gaidāms viens no 2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas spilgtākajiem notikumiem – koncertuzvedumā Kissing Tartu tiks atzīmēta Igaunijas dalības Eirovīzijas dziesmu konkursā 30. gadadiena. Šovs noslēgsies ar kopīgu skūpstu pilsētas Rātslaukumā – akcijā aicināti piedalīties visi interesenti

Ineses Galantes fonds nodibina Baltijas balvu

Ineses Galantes fonds” sadarbībā ar trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – sabiedriskajām un izglītības organizācijām, profesionālajām asociācijām un diplomātiskajiem pārstāvjiem ir nodibinājis jaunu Baltijas balvu/Baltic Awards, informēja fonda pārstāvji.