Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Eiropa

Polija sola stiprināt ES austrumu robežu

Pēc nelegālā imigranta uzbrukuma Polijas robežsargam uz robežas ar Baltkrieviju, Polijas premjerministrs Donalds Tusks paziņojis par plāniem stiprināt Eiropas Savienības (ES) austrumu robežu.

Zelenskim Beļģijā apsola piegādāt 30 F-16 © DIENA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vizītē Beļģijā parakstījis ar šo valsti divpusējo līgumu par sadarbību drošības jomā un ilgtermiņa atbalstu. Beļģija kļuvusi jau par 11 valsti (to vidū ir arī Latvija), ar kuru Ukraina parakstījusi šādu divpusējo līgumu.

Borels: Ukrainai ir tiesības veikt triecienus Krievijā

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels otrdien mudināja valstis savām bailēm par konflikta eskalāciju pretī likt Ukrainas nepieciešamību sevi aizsargāt, norādot, ka Ukrainai ir tiesības izmantot Rietumu ieročus triecieniem Krievijā.

Avots: Ukraiņu lidrobots sasniedz jaunu tāluma rekordu

Ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) lidrobotu svētdien Krievijā Orenburgas apgabala Orskā veikts trieciens mērķu tālās atpazīšanas radiolokācijas stacijai Voroņež M, ukraiņu bezpilota lidaparātam uzstādot jaunu nolidotā attāluma rekordu.

ES pēc Navaļnija nāves pakļaus Krieviju jaunam sankciju režīmam

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri, reaģējot uz Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvi cietumā, pirmdien vienojušies par jaunu sankciju režīmu, kam Maskava tiks pakļauta par cilvēktiesību pārkāpumiem, aģentūrai DPA apliecinājuši vairāki diplomāti.