Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits aprīlī Latvijā pieaudzis par 10,5%

Latvijā šogad aprīlī reģistrētas 253 367 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk aprīlī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 54 255 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 5028 gadījumi.

Vienlaikus 799 incidenti reģistrēti kā ielaušanās mēģinājumi, bet 247 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, 170 gadījumi bija pakalpojuma pieejamības traucējumi, 74 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 27 gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas, 15 gadījumi reģistrēti kā informācijas drošības traucējumi, bet seši gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs.

Pērn aprīlī Latvijā tika reģistrētas 229 339 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas