Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Seši jaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji saņem Olainfarm un Centrālās laboratorijas stipendijas 18 000 eiro apmērā

Trīs jaunie ķīmijas un trīs bioloģijas skolotāji saņēmuši zāļu ražotāja AS Olainfarm un SIA Centrālā laboratorija stipendijas 3000 eiro katrs, aģentūru LETA informēja Olainfarm.

Stipendijām pieteicās 33 jaunie speciālisti. Izvērtējot pretendentu sekmes un motivācijas vēstules, šogad stipendijas "Starp mums ir ķīmija!" saņēma Latvijas Universitātes studenti Niks Grīnbergs, Agnese Bicāne, Tīna Deina Kukurīte un Gustavs Daniels Loris, kā arī Rīgas Tehniskajā universitātē studējošie Artjoms Ubaidullajevs un Alise Anna Stīpniece-Jekimova.

"Starp mums ir ķīmija!" ir ilgtermiņa stipendiju programma topošajiem skolotājiem, ko 2023.gadā pēc uzņēmuma akcionāru iniciatīvas sāka "Olainfarm". Kopējais stipendiju fonds piecu gadu periodam veido 135 000 eiro. Programmā piecu gadu laikā "Olainfarm" investēs 75 000 eiro, katru gadu piešķirot piecas 3000 eiro stipendijas jaunajiem ķīmijas skolotājiem. 

Savukārt "Centrālā laboratorija" šim mērķim nākamo četru gadu laikā plāno novirzīt 60 000 eiro, katru gadu pasniedzot piecas stipendijas bioloģijas skolotājiem. 

Pērn tika pasniegtas piecas stipendijas ķīmijas skolotājiem. Šogad un turpmāk stipendiātu skaits sasniegs desmit. Sešas stipendijas tiek pasniegtas pavasarī, bet vēl četras rudenī.

Stipendija tiek piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī. Stipendijai varēja pieteikties jaunie speciālisti, kuri šobrīd apgūst ķīmijas vai bioloģijas pedagoga profesiju vai apgūst dabaszinātnes un paralēli arī māca ķīmiju vai bioloģiju skolā. Pieteikšanās stipendijām notiek divas reizes gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas