Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Baidens mudina Ēģipti un Kataru aktivizēt pūliņus Gazas pamiera sarunās

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien mudināja Ēģiptes un Kataras līderus aktivizēt pūliņus, lai Gazas pamiera sarunās panāktu grupējuma "Hamās" kaujinieku Izraēlā sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja Baltais nams.

ASV, Ēģipte un Katara jau vairākus mēnešus darbojas kā vidutāji "Hamās" un Izraēlas starpā centienos panākt kara apturēšanu Gazas joslā un Izraēlā 7.oktobrī sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu.

Pirmdien Kairā notika Ēģiptes, Kataras un "Hamās" sarunas, un tiek sagaidīta palestīniešu grupējuma reakcija uz jaunākajiem priekšlikumiem par otro pamieru Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu.

Savukārt Baidenam bijusi atsevišķa telefona saruna ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu as Sisi un Kataras emīru šeihu Tamimu bin Hamadu Al Tani, un tās gaitā runāts par vienošanos, kas patlaban tiek diskutēta, pavēstīja Baltais nams.

Baidens mudinājis līderus "aktivizēt centienus, lai nodrošinātu "Hamās" gūstā turēto ķīlnieku atbrīvošanu, jo tas šobrīd ir vienīgais šķērslis ceļā uz tūlītēju pamieru un Gazas joslas iedzīvotāju situācijas uzlabošanos", norādīja Baltais nams.

Grupējumam "Hamās" tuvs avots ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka grupējums vēlas uz priekšlikumiem atbildēt, "cik vien drīz iespējams".

Vienošanās paredz 40 dienu pamieru, kā arī potenciāli vairāku tūkstošu palestīniešu cietumnieku atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem apmaiņā pret "Hamās" gūstā turēto ķīlnieku atbrīvošanu, vizītes gaitā Saūda Arābijā sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits