Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vašingtonas Capitals kā pēdējie iekļūst Stenlija kausa izcīņā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs otrdien kā pēdējā iekļuva Vašingtonas Capitals vienība, kas regulārā čempionāta pēdējā mačā viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Filadelfijas Flyers komandu.

Uzvaras vārtus viesu rindās spēles 58.minūtē guva Timotijs Līfs Ošī, kurš ripu raidīja tukšos "Flyers" vārtos.

"Capitals" ar 91 punktu 82 spēlēs ieņēma astoto vietu Austrumu konferencē, kā pēdējā kvalificējoties Stenlija kausa izcīņai.

Vārtus uzvarētāju labā pirmajā periodā guva Aleksandrs Ovečkins, bet 1:1 otrajā trešdaļā spēja panākt Ēriks Džonsons.

"Flyers" mača izskaņā riskēja, nomainot vārtsargu Sāmuelu Ešonu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr trīs minūtes pirms finālsvilpes tika zaudēti vārti.

"Flyers" pirms šīs spēles vēl saglabāja teorētiskas izredzes uz "play off", taču bija nepieciešama uzvara pamatlaikā. Pēc zaudējuma vienība ar 87 punktiem palika 11.vietā Austrumu konferencē.

Savā pēdējā regulārā čempionāta mačā uzvaru pēcspēles metienos ar 5:4 (1:1, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) viesos pār Monreālas "Canadiens" izcīnīja arī Detroitas "Red Wings", tomēr ar viņu panākumu bija par maz, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Detroitiešiem bija jācer uz "Capitals" zaudējumu kaut vai papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā.

"Red Wings" atspēlējās no 1:3 un 3:4, izlīdzinājumu panākot Davidam Peronam piecas sekundes pirms pamatlaika beigām. Vēl pa vārtiem detroitiešu rindās guva Morics Zaiders, Džo Veleno un Daniels Sprongs, kamēr uzvaras metienu pēcspēles sērijā realizēja Patriks Keins.

"Canadiens" rindās precīzi metieni padevās Aleksam Ņūhukam, Brendanam Galaheram, Koulam Koufīldam un Jurajam Slafkovskim.

"Red" Wings" regulāro čempionātu noslēdza ar 91 punktu (tik pat cik "Capitals"), tomēr palika pirmie aiz "play off" strīpas, ierindojoties devītajā vietā Austrumu konferencē.

Tikmēr zaudējumu regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā otrdien piedzīvoja Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Otavas "Senators".

Zaudējums lika Bostonas komandai atkāpties uz otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā, garām palaižot latviešu aizsarga Uvja Balinska pārstāvēto Floridas "Panthers", bet Rietumu konferences kopvērtējumā noslīdēt uz ceturto pozīciju.

Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Pavels Zaha, kamēr "Senators" rindās, kas palika 14.vietā Austrumos un "play off" nekvalificējās, precīzi bija Jirži Smejkals, Džeikobs Čikrans un Artjoms Zubs.

Jau vēstīts, ka "Panthers" savā regulārā čempionāta pēdējā mačā mājās ar rezultātu 5:2 (0:2, 4:0, 1:0) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" komandu, nodrošinot pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā un trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Stenlija kausa izcīņa sāksies sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi