EINŠTEINS. VIŅA DZĪVE UN VISUMS

Cena
18.78 €
Autors Valters Izaksons
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 680
Svars (kg) 1.000
Izmērs (cm) 21.7 × 5.7 × 3.9

Preces apraksts

ATKĀRTOTS IZDEVUMS!

“Ne jau ar racionālā prāta palīdzību es nonācu pie Visuma pamatlikumu izpratnes.”

Alberts Einšteins
 
Alberts Einšteins ir viena no dižākajām mūsu laikmeta ikonām. Izspūrušo matu oreols, mirdzošās acis, pievilcīgā cilvēcība un neparastais spožums padara viņa seju par simbolu un vārdu ― par sinonīmu ģēnijam.

 

Pirmajā pilnīgajā biogrāfijā, kopš kļuvuši pieejami visi Einšteina dokumenti, autors Valters Izaksons ne tikai skaidro, kā darbojās šis izcilais prāts, bet arī sniedz brīnišķīgu ieskatu viņa atklātajā Visumā un paša atklājēja personībā.
 
1905. gadā, strādājot vienkārša ierēdņa amatā Šveices patentu birojā, Einšteins uzrakstīja četrus darbus, kas fizikai piešķīra jaunu nozīmi. Viņa panākumu pamatā bija šaubas par vispāratzīto gudrību un izbrīns par noslēpumiem, kas citiem šķita ikdienišķi. Tas viss padarīja viņu par dumpinieku, kas ar cieņu izturas pret dabas harmoniju, par cilvēku, kam iztēle un gudrība piemīt pareizās proporcijās, lai pārvērstu cilvēku izpratni par Visumu.
 
“Ķeroties pie šīs grāmatas tulkojuma pārbaudes, biju domājis pievērst uzmanību tikai fizikālajiem aspektiem, tomēr grāmata tik ļoti aizrāva, ka izlasīju to kā ļoti saistošu un cilvēcīgu dzīves stāstu. Autors apraksta gan Einšteina sarežģīto privāto dzīvi, gan viņa pētnieciskā ceļa grūtības, meklējumus, neveiksmes un cīņu, lai šīs neveiksmes pārvarētu. Grāmata labi atklāj Einšteina psiholoģisko motivāciju — kāpēc viņš darīja tieši to, ko darīja.”

Dr. Phys. asoc. prof., LZA korespondētājloceklis Andris Muižnieks

 

Valters Izaksons ir Aspenas institūta prezidents. Viņš ir bijis CNN priekšsēdētājs un direktors, kā arī žurnāla Time atbildīgais redaktors, kā arī sarakstījis vairāku slavenu cilvēku biogrāfijas.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Valters Izaksons
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2021
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €