IKDIENAS DZĪVE LATVIJĀ NACISTISKĀS VĀCIJAS OKUPĀCIJAS LAIKĀ 1941-1945

Cena
10.78 €
Autors Autoru grupa
Izdevējs Zinātne
Lappušu skaits 368
Svars (kg) 0.770
Izmērs (cm) 23.5 × 16.5 × 2.5

Preces apraksts

Monogrāfija veltīta Latvijas historiogrāfijā pagaidām vēl jaunai tēmai – ikdienas dzīvei, apskatot vienu no sarežģītākajiem pagājušā gadsimta Latvijas vēstures periodiem – Otrā pasaules kara tā sauktos vācu laikus no 1941. gada jūnija līdz 1945. gada maijam. Nepilnos četros gados Latvijas sabiedrība piedzīvoja pārmaiņu apjomus, kas citos apstākļos aizņemtu vairākus gadu desmitus. Tradicionālo patriarhāli konservatīvo sabiedrību, kur līdz ar striktu hierarhiju noteicošā vieta bija tirgus ekonomikai, nomainīja totalitārā sadale ar materiālo labumu racionēšanu un vēl nepieredzētu sadzīves politizāciju. Šī pētījuma uzdevums ir pierādīt, ka, neskatoties uz kara laika apstākļiem, represijām un ekonomisko krīzi, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju izrādījās spējīgi saglabāt ikdienas regularitāti un ierasto dzīves ritmu. 

Šī grāmata ir par to, ko Latvijas ļaudis ēda un dzēra, kā strādāja un izklaidējās, spēja izdzīvot, par spīti virs viņu galvām plīvojušam kāškrustam. 

Autori, Edvīns Evarts un Juris Pavlovičs.

Dr. hist. Edvīns Evarts ir Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta pētnieks, daudzu rakstu par nacistiskās Vācijas okupācijas periodu autors. 

Mg. hist. Juris Pavlovičs ir Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta asistents, grāmatas “Padomju Latvijas ikdiena” (2012) autors. 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Autoru grupa
Izdevējs: Zinātne
Izdošanas gads: 2016
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi