JAUNAIS ĪGNUMS PAR MEMORIĀLO KULTŪRU. IEJAUKŠANĀS

Cena
7.04 €
Autors Aleida Asmane
Izdevējs Zinātne
Lappušu skaits 208
Svars (kg) 0.380
Izmērs (cm) 21.5 × 14.6 × 1.3

Preces apraksts

Grāmatā “Jaunais īgnums par memoriālo kultūru. Iejaukšanās” tiek uzdoti vairāki aktuāli jautājumi par Eiropas 20. gadsimta pagātni: kā saglabāt atmiņas par traumatisko pieredzi un nodot tās jauniešiem, kas piedzimuši jau trešajā paaudzē pēc kara un kuriem nav personisko atmiņu par šo traģisko vēsturi? Kā runāt par holokaustu un eiropiešu atbildību par noziegumiem pret cilvēci ar trešo valstu pilsoņiem, ar bēgļiem, kas kļūst par Eiropas sabiedrības daļu? Kā iekļaut Citādā atmiņas nacionālo valstu kultūrās un nodrošināt atmiņu dialogu, izvairoties no atmiņu konkurences un “atmiņu aizliegumiem”? Vai Latvijas sabiedrībā ir iespējamas kopīgas atmiņas?

Eiropā plaši pazīstamā kolektīvās atmiņas pētniece, Konstances Universitātes profesore Aleida Asmane sniedz savu versiju par Eiropas pagātnes analīzi un izaicinājumiem ceļā uz tolerantu, iekļaujošu un rietumniecisku atmiņas politiku apstākļos, kad politiķi (arī Latvijā) turpina veidot un uzturēt atmiņu plaisas un graut dialoga tiltus.

Tulkojuma pēcvārdā vairāki Latvijas pētnieki, kas pievērsušies kolektīvajai atmiņai (Ineta Lipša, Mārtiņš Kaprāns, Gustavs Strenga, Kaspars Zellis un Deniss Hanovs), piedāvā savas pārdomas par Aleidas Asmanes grāmatā aplūkotajiem jautājumiem.

No vācu valodas tulkojis Igors Šuvajevs.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Aleida Asmane
Izdevējs: Zinātne
Izdošanas gads: 2018
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi