Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ievas Iltneres izstāde Izšūtais selfijs

“Līniju var radīt ar zīmuli, var ar otu un krāsu. Var uzart ar traktoru vai izlikt pļavā 100 klucīšus... ( Ieva Iltnere. Pedvāle 1996 ). Manos jaunajos darbos līnija ir radīta ar adatu un diegu, dažreiz tikai ar adatu. Varētu teikt – tie ir adatas darbi. Tas viss sākās nejauši pirms kādiem pieciem gadiem. Ideja bija radusies un sāka dzīvot manā galvā, pati no sevi, tā attīstījās un mainījās. Darbu veidošanas process notika lēni, nebija iespējams kaut ko sasteigt. Kaut ko mainīt arī bija grūti. Tas man sniedza līdzsvara un mierinājuma sajūtu,” Ieva Iltnere, 2022.

Jaunākā Ievas Iltneres izstāde Izšūtais selfijs apliecina gleznotājas vienmēr mainīgo dabu un azartu eksperimentēt. Apvienojot šķietami nesavienojamo, Ieva Iltnere dokumentē laikmetu caur smalku ironiju, sociālu komentāru un paradoksu, vienlaikus atklājot stāstus par pašas mākslas darbiem un personību. Uzdodot jautājumu, kādēļ es esmu šeit? Un vienlaicīgi arī atbildot: Gleznoju, tātad esmu.

Ieva Iltnere (1957) beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu, Eduarda Kalniņa meistardarbnīcu (1982). Kopš 1980. gada sarīkojusi 25 personālizstādes un piedalījusies vairāk nekā 90 nozīmīgās grupas izstādēs Latvijā un ārzemēs.

Ievas Iltneres gleznas atrodas publiskās kolekcijās - Latvijas Nacionālā Mākslas muzejā (Rīga, Latvija), Latvijas Mākslinieku savienības muzejā (Rīga, Latvija), Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijā (Rīga, Latvija), Ludviga muzejā (Āhene, Vācija), Eiropas Centrālās Bankas mākslas kolekcijā (Frankfurte, Vācija), Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā, Rutgersas universitātē (Ņūbransvika, Ņūdžersija, ASV), Valsts Tretjakova galerijā (Maskava, Krievija). 2017. gadā Ieva Iltnere apbalvota ar Trīs Zvaigžņu ordeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Māksla XO, Elizabetes iela 14

Kad?

19. maijs, 2022 – 11. jūnijs, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja