Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izstāde Divreiz pa septiņdesmit

Divi mākslinieki šoruden ar mēneša starpību atzīmē apaļu jubileju, abi beiguši Latvijas Mākslas akadēmiju, un abi ir saistīti ar Liepāju.

Džentlmeņi satiekoties spēj vienoties ne tikai par dažādām sadzīviskām tēmām bet arī par kopīgām interesēm, smej Mārtiņš Zitmanis. Viņam pieder ideja organizēt izstādi kopā ar Herbertu Erbu. Izstādi, kas rosina fantāziju un eksistenciālas pārdomas.

Herberts Erbs piedāvā aplūkot lielākoties pēdējo gadu veikumu - eksperimentus, kas radīti darbojoties Liepājas Universitātē (LiepU), skulpturālos objektus no stikla, granīta, terakotas. Pastaigās pa pludmali mākslinieks ievērojis viļņu nogludinātus ķieģeļu fragmentus. Lūk, jums terakota! Ir arī darbi no laikiem, ko apdzied vienaudze Sūzija Kvatro “tu biji tik jauna, es biju tik brīvs”.

Gleznotājs Mārtiņš Zitmanis par pēdējo divu gadu darbiem, kas izstādē: “Redzējums man rada asociāciju, asociācija – tēlu. Tēlu, atmetot lieko, veidoju kā grafisku, ģeometrisku kompozīciju, ar savu līniju un laukumu, metālisko virsmu un faktūru ritmiku. Mani saista senā ikonogrāfija un modernā tēlniecība, spēja lietu būtību attēlot nosacīti. Kā ornamentālu zīmi”.

Mākslinieks Herberts Erbs dzimis Liepājā. 1974. gadā absolvējis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu, vēlāk Latvijas Mākslas akadēmijā beidzis Lietišķi dekoratīvās mākslas nodaļu. Kādu laiku strādājis par galveno mākslinieku Līvānu stikla fabrikā. Kopš 1980. gada piedalās izstādēs ne tikai tepat Latvijā, bet arī ārzemēs. 1986. g. uzņemts Latvijas Mākslinieku savienībā. Liepājā mākslinieks vitrāžists, stikla dizaineris radījis interjeru noformējumus sabiedriskajos objektos un autordarbi sastopami arī daudzos privātīpašumos. 2007. g. LiepU ieguvis izglītības zinātņu maģistra grādu pedagoģijā un joprojām LiepU pasniedz akadēmisko veidošanu, zīmēšanu, keramikas pamatus, iemaņas vitrāžu izgatavošanā un citās stiklu saistītās tehnoloģijās.

Gleznotājs Mārtiņš Zitmanis dzimis ar Herbertu vienā gadā, taču Rīgā. Absolvējis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu. Latvijas Mākslas akadēmijā beidzis I.Zariņa monumentālās glezniecības nodaļu. Mārtiņš 12 gadus dzīvojis Latgalē, do deviņdesmitajiem gadiem – Kurzemes pusē. Savus darbus izstāda kopš 1982.gada un piedalījies izstādēs Latvijā un ārpus tās. Latvijas Mākslinieku savienībā uzņemts uzņemts 1986. gadā.

Šoreiz atklāšana notiks savādākā formātā. Sestdien 8. oktobrī no plkst. 12.00–18.00 mākslas mīļotājiem būs iespēja apmeklēt izstādi un iepazīties ar darbiem bezmaksas. Saviesīga tikšanās, kā oficiāla atklāšana ar abiem māksliniekiem gaidāma 10. novembrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Romas Dārzs, Zivju iela 3, Liepāja

Kad?

8. oktobris, 2022 – 30. decembris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja