Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izstāde Pārvietojumi. Starp atmiņu un iztēli

Seši mākslinieki ir ieguvuši izglītību gan Eiropā, gan Amerikā un strādā dažādos medijos. Tomēr visu uzmanības lokā ir vietas uztvere, izpēte un (perfekta vai nepilnīga) atcerēšanās. Skatīti kopumā, viņu darbi rosina virkni jautājumu par to, kā mēs izdzīvojam vidi un kā šo pieredzi nododam tālāk.

Izstādē piedalās Džonijs Brigss (Londona), Sigita Daugule (Rīga), Vineta Kaulača (Rīga), Kaisu Koivisto (Helsinki), Keitija Prata (Londona), Kārlis Rekevics (Ņujorka). Kuratores – Vineta Kaulača un Inga Šteimane.

Kārlis Rekevics izstāda lielizmēra ogles zīmējumus, kuru sižetus veido urbānu motīvu atsvešinātais majestātiskums. Viņa meditatīvais vērojums nereti rāda vienu un to pašu motīvu ar laika nobīdi.

Vineta Kaulača pēta gleznieciskas sakarības, kas liecina par telpas uztveres specifiskajām attiecībām ar tajā klātesošu kustību vai gluži pretēji - mieru. Viņa glezno metro staciju, vilcienu peronu arhitektoniskās vides kā abstraktus stāstus par telpas atmiņu, īpaši akcentējot dažādu rakursu un ātrumu kustības lomu tajā.

Keitija Prata (Katie Pratt ) savas gleznas iesāk ar spontānu žestu, uzmetot krāsu uz gruntēta audekla. Tālākais gleznošanas process ietver šīs konceptuālās nejaušības apstrādi, likumsakarību radīšanu, papildināšanu un atcelšanu.

Kaisu Koivisto fotogrāfijas dokumentē nesenās vēstures kultūrainavu, kas visbiežāk ir pamesta un nonākusi dabas procesu aizgādībā. Darbu dzidrais, rāmais apcerīgums vedina aiz antropocentriska pasaules uzskata robežām.

Džonijs Brigss (Jonny Briggs) piedalās ar Izgaismojumu sēriju (Spotlight Series), kas tapusi Džersijas policijas štāba interjeros. Katra attēla centrā ir atsauce uz policijas cenzūras ikonogrāfiju, izmantojot līdzīgu zemas izšķirtspējas režīmu.  “Fotogrāfiju bieži apsūdz pēcapstrādes viltojumos, taču, labāk izpētot, atklājas, ka tā ir īstāka (dokumentālāka) nekā šķiet,” saka Brigss.

 


9.11. plkst. 12.00–13.30 un 9.11. plkst. 16.00–17.30 tikšanās ar izstādes māksliniekiem Kārli Rekevicu, Keitiju Pratu, Kaisu Koivisto, Sigitu Dauguli un Vinetu Kaulaču. Ieeja brīva.

23.11. plkst. 11.00-14.00 mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSAS radošā darbnīca bērniem un skolniekiem. Ieeja brīva.
 

12. janvārī plkst. 15.00-16.30 ekskursija kuratora vadībā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas stacija Dubulti, Zigfrīda Meierovica prospekts 3, Jūrmala

Kad?

8. novembris, 2019 – 12. janvāris, 2020

Katru dienu 9.00–18.30

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja