Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Seno priekšmetu izstāde (sa)Dzīve

Kultūras centra Imanta galerijā aplūkojama vēlā dzelzs laikmeta priekšmetu izstāde (sa)Dzīve. Dzelzs laikmeta pēdējais posms – vēlais dzelzs laikmets Latvijas teritorijā aptver laika periodu no 9. līdz 12. gadsimtam. Tas iezīmējās ar pakāpenisku jaunu pāreju, jaunām zināšanām, sadzīves un mākslas mainību.

Nosaukums (sa)Dzīve simbolizē ikdienas mazās un lielās lietas, kuras veido visu cilvēka dzīvi kopumā. Izstādes mērķis ir radīt priekštatu par vēlā dzelzs laikmeta sadzīves priekšmetu klātesamību cilvēku ikdienā. Apmeklētājos radīt interesi turpmākai izziņai un pētniecībai, kā arī spēt saskatīt kopīgo un atšķirīgo. Visi izvēlētie meistari ir sava amata pratēji un dzīvās vēstures entuziasti: Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Arheoloģijas departamenta pētniece Mg. hist., Mg. art. Baiba Dumpe, galdnieks un seno mūzikas instrumentu meistars Andris Roze sadarbībā ar Drabešu muižas Amatu māju, rokdarbniece, adatas pinuma pētniece Madara Briede, RTU docente un seno apavu pētniece Agrita Krieviņa - Siliņa, seno apavu meistare Guna Zommere, tāšu meistars jeb tāsiķis Kaspars Zvirbulis, kurš savu amatu mantojis no senčiem, Cēsu pils amatnieks Viesturs Āboltiņš (The Black Market of the white bones), kurš specializējies no kaula un raga darināto arheoloģisko senlietu pētniecībā un repliku izgatavošanā, izmantojot senās metodes, kā arī citi entuziasti.

Ekspozīcija veidota aptverot dažādu ikdienas vajadzību un cilvēku nodarbošanās laukus. Aplūkojami apavi, cimdi un zeķes, māla un koka trauki, tāss cibas, kaula un raga galda spēles, kaula adatas, īleni, naži un citi priekšmeti.

Izstādes kuratore Līga Ploriņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

3. oktobris, 2022 – 31. oktobris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja