Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trīs jaunas izstādes Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems

Skatāmas Vijas Voses keramikas darbu izstāde Šķīvji, Zemfiras Ladik personālizstāde Akvareļi un izstāde Es – Umbra.

Rīgas Kultūras centra Iļģuciems skatlogos skatāma Tautas lietišķās mākslas studijas Ceplis vadītājas Vijas Voses keramikas darbu izstāde Šķīvji. Keramiķe Vija Vose Kultūras centra Iļģuciems garāmgājēju vērtējumam sarūpējusi 22 dekoratīvos šķīvjus. Liela izmēra keramikas šķīvju apgleznojumos dominē augu motīvi, ornamenti, savdabīgi efekti, kas radušies eksperimentējot ar glazūrām. Eksponētie darbi pārsteidz ar savu daudzveidību – plašā kolorītā, no gaišiem līdz tumšiem, koši un krāsām bagāti. Glazūras spīdumā zaigojoši un pilnīgi matēti. Savukārt Tautas glezniecības studija Grīva piedāvā dalībnieces Zemfiras Ladik personālizstādi Akvareļi. Studijas Grīva dalībnieces Zemfiras Ladik veiklos, prasmīgos, košos un sulīgos akvareļos atainoti vasarīgi dabas fragmenti un ainavas. Akvareļi gleznoti kā dabas studijas plenērā – tie tapuši iepriekšējā vasarā gleznojot pie dabas. Studijas dalībniece aktīvi pilnveidojas glezniecībā pašmācības ceļā un tautas glezniecības studijā Grīva. Skatlogā pie centrālās ieejas izvietoti Tautas lietišķās mākslas studijas Ataudze dalībnieku veidotie puzuri un smalkie pinumi. Ataudzes dalībnieki veido pinumus no dažādiem dabas materiāliem – meldriem, kalmēm, niedrēm un egļu saknēm. Skatloga ekspozīcijā apskatāmi puzuri, mazas lellītes un dekoratīvi rotājumi.

Centra vestibilā izvietotas divas izstādes – Kultūras un atpūtas centra Imanta Tautas glezniecības studijas Umbra 60 gadu jubilejas gleznu izstāde Es – Umbra. Glezniecības studijas Umbra 60 gadu attīstības vēsture ir krāšņa un dažāda, tās pastāvēšana izkopusi stabilas glezniecības apgūšanas tradīcijas Imantas apkaimē. Studija savu jubileju atzīmēja ar lielu dalībnieku izstādi Kultūras centrā Imanta un tagad tā papildināta ar jauniem darbiem apskatāma Kultūras centrā Iļģuciems. Izstāde ir plaša un bagātīga, tajā apskatāmi dažādu izmēru, formātu, tehniku un kolorītu darbi, kas atspoguļo studijas dažādo dalībnieku raksturus un meklējumu gaitas.

Tautas lietišķās mākslas studijas Ceplis ikgadējā keramikas izstāde Ziedi- ziedu-ziediem. Studijas dalībnieki apgūst un eksperimentē ar bieži vien neparedzamo un sarežģīto materiālu – keramiku un tās glazūrām. Katrs darbs ir ārkārtīgi trausls savā radīšanas procesā un neparedzams tā apdedzinātais rezultāts. Izstādē apkopoti studijas dalībnieku pēdējā gada laikā radītie keramikas izstrādājumi. Radošo meklējumu fokuss šajā gadā bijis dabas motīvi, ziedu krāšņums un krāsas gandrīz terapeitiski sildošā ietekme uz autoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas kultūras centrs Iļģuciems, Lidoņu ielā 27 k-2

Kad?

21. janvāris, 2022 – 28. februāris, 2022

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja