Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Portāls filmas.lv piedāvās Ziemassvētku filmu izlasi

Nacionālā Kino centra (NKC) portālā Filmas.lv ievietotas jaunas un Ziemassvētku laikam tematiski piemērotas Latvijas filmas, aģentūru LETA informēja NKC vecākā referente informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Portālā līdz nākamā gada 19. janvārim pieejams darbs no Latvijas spēlfilmu klasikas fonda - Ziemassvētku jampadracis. Filma ir stāsts par Cīrulīšu ģimenes pieciem bērniem, viņu tēvu, mūzikas skolotāju Valdemāru, un sarežģījumiem ap kādu Ziemassvētku koncertu. Filmā lomas atveido Jānis Paukštello, Dace Eversa, Zostiņu ģimenes bērni, Kaspars Ādamsons un citi. Filmas režisors ir Varis Brasla, bet scenārija autors - Alvis Lapiņš.

Tāpat mēnesi portālā varēs apskatīt arī režisores Rozes Stiebras filmiņas no cikla Pasaciņas. Portālā var noskatīties arī vairākas Arnolda Burova leļļu filmas, kas tapušas 20. gadsimta 60. gados, bet 50 gadus vēlāk ar NKC gādību tikušas restaurētas.

Savukārt dokumentālo kino šajā izlasē pārstāv Lailas Pakalniņas filma 33 zvēri Ziemassvētku vecītim. Filma stāsta par Līvijas kundzi, kura dzīvo kādā parastā Rīgas mikrorajona dzīvoklī kopā ar daudziem mājdzīvniekiem, bet ap Jaungadu pārvēršas Ziemassvētku vecītī un iet iepriecināt kaimiņu bērnus.

Jaunāko filmu šajā izlasē uzņēmusi gados jaunākā režisore Liene Linde. Viņas spēles īsfilma Četri mielasti tapusi kā studentu filma, kad Linde studēja kinorežiju Latvijas Kultūras akadēmijā. Filmā režisore asprātīgi apspēlē laika ritējumu - 12 gadu laikā vienā un tajā pašā ģimenē norisinās četri pilnīgi vienādi Jaungada mielasti, tikai cilvēki mainās, pieaugot un novecojot, un ārpasaules laiks ienes korekcijas niansēs. Filmā lomas atveido Baiba Broka, Jānis Skanis, Anta Krūmiņa, Zane Aļļēna un Kārlis Tols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja