Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rīgā šonedēļ norisināsies Rumānijas kino dienas

Kinoteātrī Splendid Palace no 23. novembra līdz 25. novembrim norisināsies Rumānijas kino dienu programma, kuras laikā tiks izrādītas septiņas filmas, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Sanita Rībena.

Programmai izraudzītajās filmās atainoti Rumānijas vēstures notikumi posmā no 16. līdz 20. gadsimta 90.gadu sākumam. Lai pēc iespējas labāk parādītu Rumānijas kino daudzveidību, apmeklētājiem tiks piedāvātas gan dažādu žanru filmas, gan arī dažādu režisoru darbi.

Piektdien, 23. novembrī, programma plkst. 18.30 tiks atklāta ar 2008.g adā veidoto filmu Nunta Muta / Klusās Kāzas. Filma ir par jaunu pāri, kam, pēc vēstīm par Josifa Staļina nāvi, nākamajā dienā savas svinības jārīko "klusi". Savukārt plkst.20.15 tiks izrādīta 1982. gadā uzņemtā filma Concurs / Orientēšanās. Kinolente ir par kolēģu grupu, kas, dodoties ceļojumā uz Rumānijas kalniem, pazūd mežā, tādēļ savā starpā nolemj rīkot sacensības nokļūšanai mājās.

Sestdien, 24. novembrī, interesentiem tiks piedāvāta 1964. gada filma Pakārto mežs par Habsburgu armijas virsnieku, etnisko rumāni Apostolu Bologu, kurš nonāk smagas izvēles priekšā. Viņš nevar izšķirties, vai saglabāt lojalitāti Habsburgiem, vai dezertēt uz rumāņu armiju. Pēcāk plkst.18 Splendid Palace notiks filmas Neliecies ārā pa logu seanss, kurā skatītāji varēs novērtēt stāstu par trim jauniem rumāņiem astoņdesmito gadu Rumānijā. Dienas beigās plkst. 20 tiks izrādīta filma Ozols - stāsts par sievieti, kura ceļo pa Rumāniju, lai apglabātu tēva pelnus. Viņas ceļojums notiek laikā, kad Rumānijas laukos valda haoss, jo Čaušesku režīms piedzīvo savas pēdējās dienas.

Rumānijas kino dienu noslēgumā, 25. novembrī, būs iespējams redzēt divas filmas - Mihajs Drosmīgais plkst.16.30 un Filantropija plkst. 20.30. Pirmā filma ir par Austrumeiropas provinces Valahijas prinča centieniem apvienot savu reģionu ar kaimiņprovincēm - Moldovu un Transilvāniju. Savukārt Filantropija ir stāsts par nabadzīgu skolotāju Ovidiu Gorea, satiek pievilcīgu, bet visnotaļ materiālistiski noskaņotu meiteni vārdā Diāna. Lai gandarītu savas mīļotās alkas pēc greznības, Gorea meklē veidu, kā ātri nopelnīt naudu, tā rezultātā sapinoties ar krāpniekiem. Ar ceļabiedres Mirunas palīdzību skolotājs naudu tomēr iegūst, taču viss kļūst sarežģītāk, kad Miruna iemīlas savā partnerī.

"Latvija šogad svin 100 gadus kopš savas valsts pasludināšanas. Arī Rumānija šogad atzīmē nozīmīgu simtgadi - tieši pirms simts gadiem Rumānijas tauta īstenoja savu politisko sapni. Apvienojot visas provinces - Transilvāniju, Banātu, Krišānu, Maramurešu, Besarābiju un Bukujinu - ar Rumānijas karalisti, 1918. gada 1. decembrī tika izveidota tā Rumānija, ko zinām tagad - vienota un nacionāla valsts. Rumānijas kino dienas ir dāvana mūsu valstīm šajās nozīmīgajās jubilejās," filmu programmas nozīmīgumu aprakstīja Rumānijas Goda konsule Latvijā Ileana Rutmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja