Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Komēdija ar Gundaru Āboliņu galvenajā lomā – drīzumā Latvijas kinoteātros

No 26. augusta kinoteātri Citadele, Rīga (Splendidd Palace) un Cinamon sāks demonstrēt jauno režisora Aleksandra Hāna komēdiju Monsieur Tauriņš. Filmas līdzautors un galvenās lomas atveidotājs ir lieliskais latviešu aktieris Gundars Āboliņš, portālam Diena.lv pastāstīja filmas publicitātes koordinatore Linda Igolniece.

„Filma tika uzņemta Francijā, road movie stilā, un ir oriģināls spēlfilmas un dokumentālas filmas apvienojums. Tās tapšanas process bija kā spēlēt krievu ruleti - nedaudz riskanti un aizraujoši vienlaikus. Vai mums ir izdevies, to jautāsim skatītājiem,” smaidot stāsta filmas režisors un scenārija autors A. Hāns.Jau iepriekš, savā 2007. gadā uzņemtajā mistērijā Jāņu nakts, kuras pamatā bija seši stāsti par ārzemniekiem, kuri ierodas Latvijā svinēt Jāņus, režisors A. Hāns veiksmīgi sadarbojās ar G. Āboliņu. Savukārt Monsieur Tauriņš ir neparasts projekts, kas tapa ar milzīgu filmas veidotāju entuziasmu, ļaujoties G. Āboliņa fantastiskajām improvizācijas spējām, uzsver filmas veidotāji.

Filma ir stāsts par to, kā apstākļi liek lētticīgajam vācu valodas skolotājam Gunāram Tauriņam - vīrietim labākajos gados - doties prom no Latvijas cerībā atrast labākas darba iespējas. Viņš ierodas Parīzē kāda sava bagāta paziņas uzdevumā, lai palīdzētu viņam Francijā iegādāties piemērotu nekustamo īpašumu. Gunārs naivi ļaujas situācijai, cerot, ka gan jau viss nokārtosies, bet ar to Tauriņa kunga piedzīvojumi tikai sākas. Filma ir kā atbilde uz jautājumu, vai kaimiņa sētā zāle ir zaļāka un vai nauda ir lielākā dzīves vērtība?

Filmā piedalās vācu aktieri Markus Boestflaišs un Andželina Noa, kā arī krievu izcelsmes Parīzē dzīvojošā aktrise Maša Maškina un Maija Miķelsone no Latvijas.

VISIO studijas producētā filma drīzumā gaidāma uz ekrāniem kinoteātros visā Latvijā, bet pirmizrāde būs pirmdien, 22. augustā plkst.18.30 kino Rīga, uz kuru ir nopērkamas arī biļetes. Pēc režisora lūguma - ierašanās uz pirmizrādi ar tauriņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja