Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rugāju novada pašvaldībai viesuļvētras radīto postījumu novēršanai atvēlēs 63 932 latus

Valdība otrdien nolēma piešķirt 63 932 latus Rugāju novada pašvaldībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 12.augusta viesuļvētras laikā radīto postījumu novēršanu Skujetnieku ciemā sociālās dzīvojamās mājās jumta un ārsienu remontam.

Finansējums tiks piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Šā gada 12.augustā Rugāju novada Skujetnieku ciemā tika novērota spēcīga viesuļvētra, kuras laikā tika radīti ievērojami postījumi iedzīvotāju un Rugāju novada pašvaldības īpašumā esošajiem objektiem.

Pamatojoties uz Rugāju novada pašvaldības iesniegto informāciju, Skujetnieku ciemā viesuļvētras laikā tika nolauzti un izrauti ar saknēm vairāki koki, ēkām norauti jumtu segumi, bojāti skursteņi, norautas ēku gala sienas un pilnībā nopostīta autobusu pietura.

Pēc Rugāju novada pašvaldības sniegtās informācijas, visbūtiskākie bojājumi viesuļvētras laikā tika nodarīti 2010.-2011.gada renovētai pašvaldības īpašumā esošajai sociālajai dzīvojamajai mājai Liepu ielā 4. Ēkai bija pilnībā norauts jumta segums, ūdens notekcauruļu sistēma, jumta koka konstrukcijas, dūmvada augšējā daļa piecu metru garumā, kā rezultātā spēcīga lietus iedarbībā samirka ārsienu siltinājuma akmens vate un sabojāts apmetums.

Atbilstoši sociālās dzīvojamās mājas būvdarbu līguma nosacījumiem būvniecības darbu izpildītāja garantijas neattiecas uz nepārvaramas varas gadījumiem vai ārkārtēja rakstura apstākļiem.

Pamatojoties uz Rugāju novada pašvaldības iesniegto izmaksu aprēķinu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar viesuļvētras laikā radīto postījumu novēršanu sociālās dzīvojamās mājās jumta un ārsienu remontam, Rugāju novadā kopā ir nepieciešami finanšu līdzekļi 63 932 latu apmērā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā pieprasa un izlieto budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" līdzekļus" pašvaldībai ir jānodrošina līdzfinansējumu pieprasījumā minētajam objektam radīto zaudējumu novēršanai ne mazāk kā 30% apmērā no objektam radīto zaudējumu apmēra, izņemot gadījumu, ja objekts ir sociālās aprūpes centrs, dienas aprūpes centrs, sociālā māja vai internātskola. Ievērojot to, ka viesuļvētra postījumus radījusi sociālajai dzīvojamajai mājai, Rugāju novada pašvaldībai nav jānodrošina līdzfinansējums postījumu novēršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas