Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ģirģens iesniedz izskatīšanai Saeimā likumprojektus viltus ziņu apkarošanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
janis labais
j
Tad reklama ari butu jaizliedz, jo ta sniedz maldinosu informaciju, dezinformacija, tie kreditu reklametaji labi abstrada cilveku smadzenes. Varda briviba pret dezinformaciju, kaut kas tur nesaskan. Varda brivibai ir augstaka prioritate par labuma gusanu, tak sto ta eiropa var doties atpakal pirmo klassi macities.
Media Guru
M
Ļoti ērts likums, lai alternatīvu viedokli, resp. fakta interpretāciju pasludinātu par dezinformāciju un aizbāztu medijam muti.
Spartaks
S
Patiesība ir patiesība,tā savu ceļu atrod pati pie cilvēka, bet meli ir jāuspiež ar varu, ar cita viedokla apspiešanu, sodīšanu par ""nepareizo"" viedokli utt, jo cilvēki jau zemapziņā jūt falšu. Trocikistiem un jauno laiku trockisties-neoliberāliem jau ir tikai viņu viedoklis un nepareizais, kurš jāapkaro visiem pieejamiem līdzekliem.
Pardomas
P
Kas bus tie, kas noteiks, kas ir viltus zina un kas patiesiba?!. Tas jau atgadina 39 gadu Vacija, kad nacisti dedzinaja gramatas. Sodien ejam tanis pedas. Oponentiem tiks aizbaztas mutes atri.
Orvels
O
Patiesības ministrija vai zem IeM esoša Patiesības Aģentūra.
  • 7
  • 1
Dostojevskis>Logičeskijs
D
Padomā pats... vai ir vērts skriet un apkarot katrus melus? Ja mēs apkarosim KATRUS MELUS, zini, nebūs laika nekam citam, ne aršanai, ne sēšanai, pat ne ēšanai. Varbūt tie, kas producē melus, tieši to arī vēlas panākt? Kāpēc austrumnieki izdomāja parunu:"Ja tu ceļā uz mērķi metīsi ar akmeni katram sunim, kas tevi aprej... tu nesasniegsi mērķi!"?
Irlielāmērāticams
I
ka Sandis Ģirģens ir pilnībā pārmantojis sava tētuka kategorisko taisnvirziena domāšanu. Un, iespējams, labu nodomu vadīts, vēlas pārtaisīt cilvēku sabiedrību. Sandi, izpēti labi... pirms Tevis jau daudzi to mēģinājuši.. !
Logičeskijs
L
Viltus ziņa nav ziņa, bet meli. Ja neprotestēs paši apmelotie - likumprojekti nelīdzēs.
Raimonds
R
Esmu daudz grēkojis savā mūžā, bet es mīlu Pūķinu un nekad neizplatu viltus ziņas.
Gada citāts
G
Tauta intuitīvi saprot, ka politiķi tie paši cilvēki vien ir un daudz ko viņiem piedod... bet, ja politiķis sāk palikt smieklīgs, to parasti nepiedod.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ja žogā ir caurums, zem kura rakstīts "pīz-a"... tā ir vai nav viltus ziņa?
Jens Z
J
Gadījumā, ja ministrs to uzskatītu par ziņu, un turklāt vēl par viltus ziņu, vai viņš saskaņā ar savu likumprojektu taisās apkaŗot žogu, caurumu vai uzrakstā minēto objektu?
  • 11
  • 0
purvaputns
p
Es pilnībā atbalstu Ģirģēna iniciatīvu.
Raimonds
R
Es esmu godīgs un nekad neizplatu viltus ziņas.
Pravietisnejaukais
P
Bērniņ, Tu esi grēcīgs pēc visiem desmit Dieva baušļiem un viltus ziņas izplati katru dienu bez skaita. Tas nav mans viedoklis, tā ir Dieva liecība par ik vienu cilvēku.
  • 7
  • 4
jānis
j
Ej, Sandi, labāk uz LFF, tur tavs nodarījums valstij būs mazāks.
Edvins Eglitis
Zel valdiba nespej definat vardu "dezinformacja" kas ir centrals jedziens saja likuma. Vai ta mazaa etniskaa grupa kura kontrole Latvijas mediju un tas zinas ko sabieriba sanem bus Latvijas zinu "taisnibas turetajs" patiesas zinas standarts? Latvijas Generalprokuroram tiesibas izveleties kas ir, vai nav dezinformacija (bez precizas, juridskas definicijas) pec vinu ertibas un laikam nekad neversies pret Lavijas mass mediju par sabiedribas viedokla manipulaciju..
  • 16
  • 0
h
h
Iesaku nosaukt to par ''Endziņa likumu"".
skats no malas
s
Ja ir problēma, piemēram, ar drošību uz ceļiem, tāpēc tiek palielināti sodi par ātruma pārsniegšanu vai tiek samazināts maksimālais braukšanas ātrums, tad problēma ir saprotama un var spriest, cik piedāvātie risinājumi ir efektīvi. Bet te ir 2 x 2 maldinošie formulējumi. Tiek jaukti "lai gūtu ekonomisku labumu" ar "lai maldinātu sabiedrību". Maldināšana, lai gūtu ekonomisku labumu, ir patērētāju tiesību aizsardzības jautājums, un šī problēma jārisina attiecīgajā likumā, attiecinot to uz visiem maldinātājiem. "var radīt kaitējumu sabiedrībai" - kaitējums var tikt nodarīts indivīdiem, nevis sabiedrībai kopumā. Tātad indivīdi arī ir jāaizsargā. Kaitējums "sabiedriskajam labumam" - tas jau ir Orvela cienīgs formulējums. Kaitējums "padomju vērtībām", kaitējums "Eiropas vērtībām". Sabruks jūsu Eiropas Savienība tāpat kā sabrukumi Padomju Savienība. Un jo vairāk sargāsit "Eiropas vērtības", jo ātrāk tās sabruks.
Irlielāmērāticams
I
ka "ātruma samazināšana un sodi" neatrisina "problēmu ar drošību uz ceļiem" , ko vadoņi laikam paši ir sapratuši... atļaujot braukt pa Tīnūžu šoseju uz 100km/h. Vai ir dzirdēts par lielām avārijām? Agrāk par to vien rakstīja!
  • 9
  • 2
spriidiic
s
Jāpiebilst , ka Džordžs Orvels neizdomāja formulējumus (aprakstīja jau esošos , prognozējot nākotni) .
  • 7
  • 0
bet
b
PSRS ir sabrukusi pēc atklātības ieviešanas. Tieši tāpēc Eiropas Savienība tā baidās no atklātības.
  • 14
  • 4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas