Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mediķu algas: Politiķi neizpilda solīto un izvairās no paškritikas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu,un tad?
N
Paši sev solīto taču saņems!
Nav plāna
N
Šobrīd ne valdībai ne Saeimai nav ne stratēģijas, ne plāna, kā mērķtiecīgi pacelt ārstu (īpaši jauno ārstu un rezidentu) ārstu palīgu, medmāsu un māsu palīgu algas tajās darba vietās un specialitātēs, kur kritiski trūkst personāla un ir vissarežģītākais un noslogotais darbs un vislielākā pacientu plūsma. Nosaukt visus visā Latvijā par mediķiem un vēl +20% ir galīgi garām - privātajā, biznesa un maksas zonā jau šobrīt algas mērāmas tūkstošos un konkurē ar citām Eiropas valstīm. Ja politiķi beidzot spētu definēt stratēģiski un sociāli valstiski svarīgās ārstniecības un aprūpes iestādes, tad te gan nauda pietiktu, gan darbaspēks parādītos. Greiza ir arī slimnīcu darbības forma - uzņēmējsabiedrības ar mērķi nopelnīt. Svarīgākā - sociālā un pacientu vajadzību nodrošināšanas funkcija no dažādām kontrolēm tiek pilnīgi ignorēta.Tirgus zona pati ar visām problēmām tiks galā, valstij vajadzētu beigt to subsidēt. Visu lielo "mediķu" armiju valsts nekad nespēs uzturēt un to arī nevajag darīt.
Edvins Eglitis
But liktinigi un idijali ja vairaki "Tautas Kalpi" pierakstitos pie kada nogurusa un igna gastroenterologu kurs to kobra, koloponskopu iebast tik talu musu Kalpu pakaljaa ka iznakt ara pa degumu Paris traumas zarna traktaa proceduras un obligatu reanimaciju jebkura Latvijas slimnica par brivdienam. Vai musu starojosas brinum zvaigznes doma vini spejigi pasi sev arstet???. Varbut viniem tik lielas algas ka spej tulit aizlidot uz arzemem arsteties. Loti iespeams, tas ju a pasakaidrot valdibas attieksme pret arstiem, it ka musu starojosas brinmnieki spej pasi izoperet savas kaites.
  • 2
  • 0
Bordāna partijas prasība
B
Bordāna partija pieprasīja palielināt diferencēto neapliekamo minimumu, no kā galveno labumu gūs zemo un aplokšņu algu maksātāji un saņēmēji. Šim mērķim nākamgad budžetā atvēlēti 55 miljoni.
Apzog mediķus
A
Ignorējot pašu pieņemtu likumu un mediķiem paredzēto naudu aizvirzot tādām populistiskām stulbībām, kā Reira izauklētā diferencētā minimuma palielināšanai, šī valdība apzog mediķus!
Viss būs labi!
V
Lielākā tiesa jaunie dakteri aizbrauks prom uz zemēm kur vińiem maksās trīs, četreiz vairāk un paliks nauda pāri pielikumiem tiem kas paliks. To sauc par stratēgisko plānošanu. Tālredzīga politika!
prokurors Vioriks
p
Ble sen medicīniskais spirts nav dzerts
prokurors Vioriks
p
ahreņeļi tie mediki, iedod viņiem aploksnīti - tā i pateicība, iedod man - kūkulis, korupcija, vē vē , būs jāiesēdina pāris sušķi
P
P
Būtu brīnums,ja būtu otrādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas