Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ķuzis kandidēs Rīgas domes vēlēšanās no Jaunās Vienotības saraksta

No Jaunās Vienotības (JV) saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās kandidēs bijušais Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, teikts partiju apvienības JV paziņojumā medijiem,

"Gandrīz 40 gadus esmu kalpojis valstij, pildot profesionālos pienākumus policijā. Šajā pieredzē ir bāzētas manas zināšanas par valsts un pašvaldību pārvaldi, ko pēc atvaļināšanās no policijas vēlos izmantot, turpinot darbu sabiedrības labā. Jaunās Vienotības komandā ir pieredzējuši, valstiski domājoši, uzticami politiķi, ar kuriem kopā vēlos strādāt," sacīja Ķuzis. 

"Esmu gandarīts, ka Jaunās Vienotības komandai pievienojas tik spēcīga personība kā ģenerālis Ints Ķuzis. Jaunas vēlēšanas Rīgā ir iespēja rīdziniekiem ievēlēt tādu pašvaldības vadību, kuras vērtību sistēmā ir tiesiska un labi pārvaldīta pilsēta, lai neturpinātos izsaimniekošana un pilsētas ekonomiskā lejupslīde. Korupcija ir ne vien jāizskauž, bet sistēmiski jānovērš un esmu pārliecināts, ka Ķuža kunga ilggadīgā pieredze palīdzēs mums sakārtot Rīgu," norādīja partijas Vienotība Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

"Ģenerāļa Inta Ķuža pievienošanās partiju apvienības Jaunā Vienotība sarakstam Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir skaidrs signāls, ka mēs spējam apvienot valstiski domājušu un pieredzējušu profesionāļu komandu, kas faktiski uzreiz ir gatava strādāt, lai sakārtotu Rīgu. Joprojām esam pārliecināti arī par to, ka līdzīgi domājošām partijām pēc iespējas būtu jāapvieno spēki kopīgam startam gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās – jo ciešāk šajās vēlēšanās sadarbosies līdzīgi domājoši politiķi, jo skaidrāks būs mūsu piedāvājums vēlētājiem," pauda Vienotība valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

LTV šodien ziņoja, ka Ķuzis sarakstā būs ar 4. numuru. Tāpat zināms, ka Ķuzis šonedēļ atteicies no piedāvājuma kandidēt no Gods kalpot Rīgai saraksta.

Jau ziņots, ka Ķuzim 11.februārī bija pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā. 10.februārī Ķuzis žurnālistiem paziņoja, ka iesaistīšanās politikā tajā brīdī nebija viņa prioritāšu sarakstā, tomēr, pēc viņa teiktā, dzīve ir pārsteigumu pilna un pastāv teiciens "nekad nesaki nekad".

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Tāpat ziņots, ka Saeima 13.februārī nolēma atlaist Rīgas domi. Dome gan vēl darbu turpina, jo Rīgas domes atlaišanas likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, par ko lēmumu ne agrāk kā desmitā dienā un ne vēlāk kā divdesmit pirmā dienā pēc pieņemšanas pieņem Valsts prezidents Egils Levits.

Vienlaikus pašvaldības ārkārtas vēlēšanas plānotas 25.aprīlī.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Jānis
J
Vai tad cietumā šo neliks? Kalnmeijers nekandidēs? Un AT Bičkovičs, tas nebūs lokmotīve Vienotībai, lai visi kopā cīnītos pret pasaules klimata izmaiņām, likvidētu malkas krāsnis un lopkopību Latvijā?
Teteris
T
Pretigais, noladetais cuka Kuzis, kurs 30 gadus neredzeja un neko nedzirdeja, ka Rigas centraltirgu nelegali tirgoja cigaretes, spirtiku nu bus lielais korupcijas apkarotajs, pretklis, izdzimtenis. Cik sim cukam ir liela izdienas pensija?
REX
R
LV vajadzīga pastāvošās partiju sistemas reforma...tikai pagaidām to neviens neprasa, bet kā aitas skrien un vēlē par saviem cirpējiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas