Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noslēdzies Dienas konkurss par ielūgumiem uz koncertu Gregoriskie dziedājumi. Carmina

Portāls Diena.lv līdz ceturtdienas pusnaktij aicināja piedalīties konkursā, kurā starp pareizo atbilžu autoriem izspēlēti trīs ielūgumu komplekti uz koncertu Gregoriskie dziedājumi. Carmina 4. janvārī plkst.17 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Esam noskaidrojuši uzvarētājus!

Pie ielūgumu komplektiem - katrā pa diviem ielūgumiem - šoreiz tiek Sandra Č., Ērika K. un Agris T. Apsveicam uzvarētājus - ar jums izdevniecības Dienas mediji pārstāvji sazināsies privāti!


Tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, Liepājas koncertzāle Lielais dzintars ir sarūpējusi īpašu klasiskās mūzikas programmu. Svētku piedāvājumā gan starptautiski novērtēti pašmāju mākslinieki – Andrejs Osokins, māsas Balanas, Guntars Prānis ar Schola Cantorum Riga, Sinfonietta Rīga,  gan arī pasaules zvaigznes – Brodska kvartets no Lielbritānijas un Arte dei Suonatori Piano Quartet no Polijas. 

Georgs Frīdrihs Hendelis. Mesija

Georga Frīdriha Hendeļa oratorija Mesija ir viens no vismajestātiskākajiem skaņdarbiem Rietumu mūzikas vēsturē. Kopš tās pirmatskaņojuma 1742. gadā Dublinā Mesiju ik gadus atskaņo Ziemassvētkos visā pasaulē. Slaveno kori Aleluja klausītāji uztver teju kā nacionālo himnu, nereti tās atskaņošanas laikā stāvot kājās. Lielajā dzintarā 14. decembrī plkst.18 šo slaveno skaņdarbu atskaņos pirmo reizi. Pasaulslavenā vācu diriģenta Frīdera Berniusa vadībā uzstāsies Latvijas izcilākie kolektīvi – kamerorķestris Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris, kā arī starptautiski novērtēti solisti – Inga Kalna, Rihards Millers, Mārtens Engeltjess un Tomass Hobss.


Mocarts un poļu klasiķi

Volfganga Amadeja Mocarta klavieru kvartets tiek dēvēts par kamermūzikas augstāko virsotni. Liepājas koncertzālē šo virsotni 20. decembrī plkst.19 dzirdēsim slavenā poļu baroka klavieru kvarteta Arte dei Suonatori Piano Quartet izpildījumā. Turklāt skaņdarbs tiks atskaņots uz vēsturiskām, Mocarta dzimtajā pilsētā Zalcburgā darinātām klavierēm, kas īpaši šim vakaram atvestas no Polijas. Koncerta pirmajā daļā ar rūpīgi izmeklētiem poļu klasiķu kamermūzikas skaņdarbiem kvartets Lielajā dzintarā atdzīvinās noskaņu, kāda 19. gadsimtā valdīja turīgo Varšavas iedzīvotāju namos.


Gregoriskie dziedājumi. Carmina

Pēc fascinējoša svētku koncerta, kas šī gada sākumā sapulcēja klausītāju pilnu Liepājas koncertzāles Lielo zāli, Gregoriskie dziedājumi atgriežas Lielajā dzintarā. Šoreiz jau ar citu programmu – vokālajai grupai Schola Cantorum Riga ar mūsdienīgām taustiņinstrumentu skaņām pievienosies talantīgais pašmāju komponists Raimonds Tiguls. 4. janvārī plkst.17 koncertā izskanēs viduslaiku dziedājumi Ziemassvētku laikam. Schola Cantorum Riga, Raimonds Tiguls (taustiņinstrumenti), Guntars Prānis (rata lira) un Andis Klučnieks (stabules) meklēs ceļu, kā senie dziedājumi varētu skanēt šodien, izmantojot izteikti modernas skanējuma krāsas un instrumentus, kas tuvi un saprotami mūsdienu cilvēkam.


Andrejs Osokins un māsas Balanas. Kino mūzika

Uz Lielā dzintara skatuves Andreja Osokina un māsu Balanas koncertā klausītāji izdzīvos cilvēka mūžu dažādu valstu kino mūzikas stāstā – no šūpuļdziesmas caur mīlestību un nāvi līdz pat atdzimšanai. Koncertā 18. janvārī plkst.18 būs dzirdamas kompozīcijas no tādām filmām kā Dzefirelli Romeo un Džuljeta, Hičkoka Psiho, Bergmana Mīklaini kā spoguļi, Kubrika Berija Lindona u.c., kā arī Johana Sebastiāna Baha, Ferenca Lista, Sergeja Prokofjeva un Kloda Debisī kompozīcijas īpaši koncertam izveidotās transkripcijās vijolei, čellam un klavierēm.
 

Brodska kvartets. Bēthovens un Šostakovičs/Kamerzāles sērija Personīgi

Brodska kvartets ir britu stīgu kvartets, kurš nosaukts slavenā krievu vijolnieka Ādolfa Brodska vārdā. Savas 47 gadu ilgās un spožās darbības laikā grupa ir atskaņojusi neskaitāmus klasiskās mūzikas dižgaru radītos kvartetus, kā arī sadarbojušies ar tādiem popmūziķiem kā Bjorka un Pols Makartnijs. Kopš 1972. gada Brodska stīgu kvartets ir sniedzis vairāk nekā 3000 koncertu uz pasaules lielākajām skatuvēm un ir izdevis vairāk nekā 60 mūzikas ierakstu. Ietekmīgākais skotu kritiķis Maikls Tameltijs par viņiem teicis: "Brodska kvartets nav tikai lieliska grupa. Viņi ir fenomens!" 26. janvārī plkst.15 Liepājas koncertzālē viņi atskaņos Bēthovena Lielo fūgu, Britena un Šostakoviča Trešo stīgu kvartetus. Kā ierasts kamerzāles sērijā Personīgi, pēc koncerta iespēja tikties ar māksliniekiem uz neformālām sarunām.

Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko Lielais dzintars. Plašāka informācija lasāma koncertzāle mājaslapā. Biļetes nopērkamas koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas