Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas satiksme vienojas par atlikušo trolejbusu piegādi KNAB izmeklētajā iepirkumā

SIA Rīgas satiksme vienojusies ar čehu uzņēmumu Škoda Electric par trolejbusu piegādes līguma izpildes pabeigšanu, piegādājot vēl 50 trolejbusus, pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis. Šis ir arī viens no iepirkumiem, saistībā ar kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNBA) aizvadītā gada decembrī sāka izmeklēšanu.

Rīgas satiksme ar čehu uzņēmumu līgumu noslēdza 2013.gadā un tagad vienojusies par līguma izpildes pabeigšanas nosacījumiem. Iepirkuma kopējā summa bija 131 646 135 eiro un kopumā Rīgai bija jāpiegādā 100 trolejbusi.

Kā pastāstīja Zaķis, abi uzņēmumi vienojušies arī par kompensācijas izmaksu, kas pienāksies Rīgas satiksmei par transportlīdzekļu piegādes kavēšanu, tomēr summu uzņēmuma pārstāvis neizpauda, norādot, ka tā ir konfidenciāla informācija. Aģentūras LETA arhīvā esošā informācija liecina, ka gada sākumā aprēķinātais līgumsods bija 3,41 miljons eiro.

Sarunas ar vēl diviem uzņēmumiem - Škoda Transportation un Solaris Bus&Coach - par tramvaju un autobusu piegādi vēl turpinoties.

Līgums starp abām pusēm tika noslēgts 2013.gadā, un līdz 2016.gada jūnijam tika pabeigtas divas trolejbusu piegādes partijas un nodoti ekspluatācijā 50 trolejbusi.

Kā skaidro uzņēmumā, iesaistot abu pušu tehniskos darbiniekus un ārējos ekspertus, esot panākta kopīga pozīcija par līguma izpildes pabeigšanas nosacījumiem un abas puses vienojušās par atlikušo 50 transportlīdzekļu piegādi.

Trešās piegādes laikā 2018.gadā ekspluatācijā tika nodoti divi trolejbusi, savukārt pēc vienošanās noslēgšanas ekspluatācijā pieņemti vēl trīs trolejbusi. Šobrīd uzsākta vēl piecu trolejbusu gatavošana pieņemšanai ekspluatācijā. Pārējie vairāk nekā 40 trolejbusi tiks piegādāti pakāpeniski līdz 2020.jūnijam.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn decembrī sāka kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes iepirkumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu iegādi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas