Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā: Aizturēti desmit Tihanovskas vēlēšanu štāba pārstāvji

Baltkrievijā aizturēti desmit prezidenta amata kandidātes, opozicionāres Svetlanas Tihanovskas vēlēšanu štāba pārstāvji, svētdien pavēstīja Tihanovskas štābs.

Par to, ka aizturēta vēlēšanu štāba vadītāja Marija Moroza, tika ziņots jau sestdien.

Svētdien štābs informēja, ka aizturētas arī kandidātes uzticības personas Tatjana Kaņevska, Nikolajs Kozlovs,  Nikolajs Maslovskis, Pāvels Meļkovskis, Oļegs Moisejevs,  Andrejs Smoļenčuks, Antons Staševkis, Dmitrijs Tits un Jurijs Vlasovs. Kozlovs ir opozīcijā esošās Apvienotās pilsoniskās partijas līderis.

Turklāt Smoļenčukam piespriests 15 diennakšu administratīvais arests, bet Meļkovskim, kurš ir kandidātes uzticības persona Grodņā, piespriests piecu diennakšu administratīvais arests. Meļkovskim arī izņemta automašīna, kurā atradušās 100 000 skrejlapu.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā tika aizturēta, bet drīz pēc tam atbrīvota arī Marija Koļesņikova, kas savulaik vadīja pašlaik apcietinājumā esošā bijušā bankas Belgazprombank vadītāja Viktora Babariko vēlēšanu štābu, bet tagad atbalsta Tihanovsku.  Milicija apgalvoja, ka viņa aizturēta, jo sajaukta ar citu personu. 

Informēts avots, kas vēlējās palikt anonīms, ziņu aģentūrai Interfax svētdien pastāstīja, ka miliči gribējuši aizturēt nevis Koļesņikovu, bet gan Veroniku Cepkalo - nereģistrētā prezidenta amata kandidāta, bijušā Augsto tehnoloģiju parka vadītāja Valērija Cepkalo sievu, kas tagad darbojas Tihanovskas vēlēšanu štābā un piedalījās Tihanovskas mītiņu organizēšanā. Avots sacīja, ka Veronika Cepkalo esot atstājusi Baltkrieviju, jo baidoties no kriminālvajāšanas. Valērijs Cepkalo kopā ar abiem dēliem aizbrauca no Baltkrievijas jūlija otrajā pusē, jo bija saņēmis informāciju, ka tiek gatavota viņa aizturēšana.

Portāls "Tut.by" ziņo, ka Veronika Cepkalo  devusies uz Maskavu kur plānojot nobalsot prezidenta vēlēšanās. Savukārt Valērijs Cepkalo vispirms devās uz Krieviju, no turienes - uz Ukrainu, bet tad - uz Poliju.

Jau ziņots, ka Baltkrievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurā ilggadējā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense  ir opozicionāre Tihanovska. Tomēr gaidāms, ka varasiestādes viltos vēlēšanu rezultātus, lai panāktu Lukašenko palikšanu pie varas.

papildināts virsraksts un 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits