Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemas sports

Pirmajā 50 km distancē Pasaules kausā Oslo Eiduka iekļūst desmitniekā

Svētdien Norvēģijas leģendārajā slēpošanas centrā Holmenkollenā Oslo pievārtē Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā vēsturiski pirmajā 50km brīvajā stilā ar masu startu sievietēm, nestartējot vairākām līderēm, 32 dalībnieču konkurencē Patrīcija Eiduka no Vecbebriem izcīnīja 9. vietu, ceturto reizi karjerā tiekot desmitniekā.

FOTO: Arī pēdējā skolu čempionāta posmā uzvar Kaparkalējs, Fischer naudas balva tiek madoniešiem

Piektdien Fischer slēpošanas centrā Siguldā ar pēdējo trešo posmu, kurā slēpotāji sacentās skikrosā, noslēdzās S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāta astotā sezona, ko organizē SIA Siguldas Sporta serviss sadarbībā ar Fischer Latvia un biedrību A2.Vecākajā grupā uzvarēja no pasaules čempionāta Planicā atgriezušais Lauris Kaparkalējs un Madara Veckalniņa, kuri mācās Madonas Valsts ģimnāzijā un kuru skola ieguva arī čempionāta galveno balvu – 1500 eiro inventāra iegādei no Fischer Latvia.

Ratiņkērlinga jauktais pāris nodrošina Latvijai pirmo medaļu kērlinga vēsturē

Pasaules čempionātā ratiņkērlingā jauktajiem pāriem Ričmondā, Kanādā, svētdienas rītā Latvijas izlase – Poļina Rožkova/Agris Lasmans cīnījās pusfinālā. Tajā viņiem pretim stājās Ķīnas izlase, kura vēl nebija zaudējusi ne spēli. Tieši mūsu izlase sagādāja viņiem pirmo zaudējumu, Latvijai uzvarot ar 10:7 un pirmo reizi nodrošinot kādu no godalgām augstākajā divīzijā.

Aparjode un Vītola starptautiskajos treniņos Siguldā iemēģinājušas spēkus sieviešu divnieku ekipāžā

Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola, kuras startē sieviešu vieninieku sacensībās, aizvadītajā nedēļā Siguldā starptautiskajā nometnē izmēģināja spēkus divnieku ekipāžā, taču tas nenozīmē, ka viņas apvienosies un nākotnē startēs šajā disciplīnā, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš.

Skandināvijas kauss Madonā noslēdzies ar norvēģu dominanci

Madonā Smeceres sila trasē notikušais trīs dienu Skandināvijas kauss distanču slēpošanā svētdien noslēdzās ar 20km iedzīšanu klasiskajā stilā, kur uzvaras atkal svinēja norvēģi. Vīriešu konkurencē uzvarēja pasaules vicečempions Haralds Amundsens no Norvēģijas, bet sievietēm pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja šī gada pasaules U23 bronzas medaļas ieguvēja Margrēte Bergane no Norvēģijas.

Skandināvijas kausā Madonā sprintā uzvaras skandināviem, pasaules vicečempions Amundsens trešais

Madonā notikušajā Skandināvijas kausa trešā posma 1,5km sprinta sacensībās brīvajā stilā uzvaras izcīnīja Pasaules kausa posmos 12 reizes trijniekā tikušais norvēģis Sindre Bjornstāds Skars un pasaules U23 un juniore čempione Moa Lundgrēna no Zviedrijas, bet nu nupat no pasaules čempionātā ieradušais pasaules vicečempions 15km slidsolī Haralds Amundsens izcīnīja trešo vietu. Latvijas pārstāvjiem šādā spēcīgā konkurencē neizdevās pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt labāko trīsdesmitniekā jeb ceturtdaļfinālā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Pasaules vicečempions no Planicas dodas uz Skandināvijas kausu Madonā

Trešdien Slovēnijas slēpošanas centrā par pasaules vicečempionu 15km brīvajā stilā kļuvušais norvēģis Haralds Amundsens ir iekļauts pieteikumā un ir ceļā uz Madonu, lai šajā nedēļas nogalē Smeceres sila trasē startētu Skandināvijas kausā distanču slēpošanā. Bez viņa Madonā varēs redzēt arī citus titulētus slēpotājus, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Biatlonists Birkentāls uzvarējis 44 km slēpojumā Apkārt Alaukstam

Populārākajā Latvijas un otrajā lielākajā Baltijas valstīs slēpošanas maratonā Apkārt Alaukstam garākajā 44 km distancē uzvaru izcīnīja vadošais Latvijas junioru biatlonists Renārs Birkentāls. Kopumā visās distancēs sacentās ap 600 dalībniekiem, kuru vidū bija arī igauņi, lietuvieši, somi un poļi.

Eiduka pasaules čempionātā divdesmitniekā arī 10 km slidsolī; Auziņai atzīstams sniegums

Otrdien Planicā notiekošajā pasaules čempionātā Baltijas valstu līdere distanču slēpošanā Patrīcija Eiduka no Vecbebriem guva vēl vienu panākumu, 10 km brīvajā stilā ar intervāla startu izcīnot 19. vietu un otro reizi Latviju ievedot pasaules čempionātā divdesmitniekā, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis. Otra labākā Latvijas distanču slēpotāja Kitija Auziņa no Madonas 81 slēpotājas konkurencē iekļuva labāko sešdesmitniekā un ieņēma 59.vietu.