Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tehnoloģijas

Apple ziņo par pirmo iPhone tirdzniecības apjoma kritumu(7)

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. otrdien paziņoja, ka viedtelefonu iPhone pārdošanas apjoms pagājušajā ceturksnī piedzīvojis pirmo kritumu kopš to nonākšanas tirdzniecībā 2007.gadā un samazinājusies arī uzņēmuma peļņa.

Eksperti: Datu virzīta ekonomika ļautu Latvijai dubultot izaugsmes tempu(36)

Saskaņā ar OECD informāciju datu virzītas ekonomikas izaugsme līdz 2020. gadam ļaus kāpināt Latvijas IKP pieaugumu vairāk nekā par 2%, dubultojot Latvijas ekonomiskās izaugsmes tempu. Latvijas priekšrocības ir izcila sakaru infrastruktūra, laba izglītība un neliels tirgus, kas rada ļoti labu atspēriena platformu izaugsmei, ceturtdien SQUALIO INDUSTRY DAY 2016 norādīja tehnoloģiju žurnālā Wired Magazine redaktors  Deivids Rovans. 

LMT apgrozījums šogad pieaudzis(1)

Šā gada pirmajā ceturksnī LMT apgrozījums audzis par 16%, salīdzinot ar 2015. gada atbilstošo periodu, un sasniedzis 44,2 miljonus eiro, informē LMT pārstāve Elīna Lidere.Pieslēgumu skaits 2016. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošo iepriekšējā gada periodu, pieaudzis par 15 000 un sasniedz 1 125 000. Apgrozījums šajā pašā periodā audzis par 6 miljoniem eiro un sasniedz 44,2 miljonus eiro, savukārt EBITDA (peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem) augusi par 935 000 eiro, salīdzinot ar 2015. gada pirmo ceturksni, un sasniedz 14,5 miljonus eiro.

Starptautiskie eksperti runās par nozīmīgākajām IT attīstības tendencēm pasaulē

Ceturtdien Splendid Palace telpās Elizabetes ielā 61 notiks Latvijas vadošā biznesa tehnoloģiju konference SQUALIO INDUSTRY DAY 2016, kurā Latvijas un starptautiskie eksperti no Lielbritānijas, Somijas, Polijas un citām valstīm iepazīstinās ar nozīmīgākajām tehnoloģiju attīstības tendencēm pasaulē, veiksmīgākajiem risinājumiem biznesam un publiskajam sektoram, kā arī starptautiska mēroga veiksmes stāstiem, kas demonstrē IT ietekmi uz uzņēmumu konkurētspēju dažādās uzņēmējdarbības nozarēs, portālu Diena.lv informēja konferences rīkotāji. 

IT uzņēmums: Nedrošo Windows XP aizvien izmanto katrā desmitajā datorā(2)

Par spīti tam, ka pagājuši jau divi gadi, kopš tehnoloģiju uzņēmums "Microsoft" vairs neuztur "Windows XP" operētājsistēmu, līdz ar ko divu gadu laikā nav laists klajā neviens drošības atjauninājums, to izmanto katrā desmitajā datorā, aģentūru LETA informē informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Baltimax" pārstāvji.

Aplikāciju izstrādātāji iznāk no garāžas © DIENA(2)

Starptautiskā IT izpētes un konsultāciju kompānija Gartner vērtē, ka 2015. gadā izdevumi uzņēmumu lietotņu izstrādei pasaulē auga par 7,5% un sasniedza 150 miljardus ASV dolāru, prognozes liecina, ka 2019. gadā tie varētu sasniegt 201 miljardu ASV dolāru.

Samsung iesniedz viedo kontaktlēcu patenta pieteikumu © DIENA(2)

Informācijas tehnoloģiju kompānija Samsung iesniegusi patenta pieteikumu viedajām kontaktlēcām, vēsta tehnoloģiju ziņu portāls The Verge.Kaut šī nav jauna ideja, un pētnieki jau pirms vairākiem gadiem radījuši prototipus kontaktlēcām ar iebūvētiem displejiem, tie bija ar zemu izšķirtspēju. Samsung iecerējuši kontaktlēcās integrēt gan displeju, gan fotokameru, turklāt lēcas, kuras ar bezvadu savienojumu būs pieslēgtas nēsātāja viedtālrunim, varēs kontrolēt ar mirkšķināšanu.

VIDEO: Japānā plāno atvērt virtuālās realitātes parku © DIENA(1)

Virtuālās realitātes brilles un pavadošās ierīces nu jau vairs nav zinātniskā fantastika - daži no modeļiem jau ir pieejami, bet, lai virtuālo realitāti varētu izbaudīt visi, kas to vēlas, vismaz visi japāņi, Japānas video spēļu kompānija Bandai/Namco plāno atvērt virtuālās izklaides parku, ziņot portāls Tech Times.

Google piedāvā pastaigu pa Betmena alu © DIENA(2)

Interneta tehnoloģiju gigants google savā karšu lietotnē google.maps ļauj virtuālajā vidē izstaigāt kino un komiksu supervaroņa Betmena alu, kā arī viņa alter ego - miljonāra Brūsa Veina - māju, vēsta tehnoloģiju portāls The Verge

LMT iekļuvis 100 Eiropas vērtīgāko telekomunikāciju zīmolu vidū

Telekomunikāciju operators Latvijas Mobilais telefons (LMT) žurnāla European Communications un zīmolu vērtēšanas kompānijas Brand Finance veidotajā 100 Eiropas vērtīgāko telekomunikāciju zīmolu topā Most Valuable Telecom Brands 2016 ierindots 79.vietā ar zīmola vērtību 86 miljoni ASV dolāru (77 miljoni eiro).

Izplatās jauns izspiedējvīruss Locky(1)

eScan drošības eksperti brīdina par jaunu izspiedējvīrusu Locky. Tas izplatās ar e-pastu starpniecību un, šifrējot inficēto datoru lietotāju failus, pieprasa par tiem samaksāt izpirkumu, portālu Diena.lv informēja IT uzņēmuma Baltimax pārstāvji. 

Sarežģītākais mobilo ierīču Trojas zirgs spējīgs pilnībā pakļaut Android ierīci

Android platformā strādājošajām mobilajām ierīcēm domātās ļaunprogrammatūras sarežģītības ziņā vairs neatpaliek no tām, kas paredzētas uzbrukumiem datoriem, un pašlaik vissarežģītākais mobilo ierīču Trojas zirgs Triada spējīgs pilnībā pakļaut Android ierīci, aģentūru LETA informēja virtuālās drošības risinājumu izstrādātāja _Kaspersky Lab _pārstāvji.

Eksperte: Šifrējošie vīrusi ir liels kibernoziedznieku solis uz priekšu(3)

Ja agrāk naudu no cilvēkiem mēģināja izkrāpt ar tā saucamajiem policijas vīrusiem, kas centās cilvēkus iebiedēt, bet neko ļaunu nenodarīja, pašlaik populārie šifrējošie vīrusi ir liels kibernoziedznieku solis uz priekšu, runājot par Latvijā sastopamajiem kiberdraudiem diskusijā "Drošība digitālajā vidē" sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv vadītāja Baiba Kaškina.