Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tehnoloģijas

Mobilo ierīču datiem bieži tiek piekļūts bez lietotāja atļaujas(4)

Mobilo tālruņu un planšetdatoru lietotāji joprojām izvēlas nepiemērotus drošības pasākumus, tāpēc riskē ne tikai ar privāto datu drošību, bet apdraud arī biznesa informāciju – liecina jauns pētījums, kuru veikusi vadošā datu dzēšanas risinājumu radītāja Blancco.

LTAB izstrādā jaunu OCTA lietotni; cer samazināt aizmāršīgo šoferu skaitu(4)

Lai samazinātu uz Latvijas ceļiem transportlīdzekļu īpatsvaru bez obligātās civiltiesiskās transporta apdrošināšanas (OCTA), kas patlaban ir aptuveni 2% no kopskaita, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) par 57 000 eiro izstrādājis jaunu biroja OCTA lietotni, kurā pieejama arī informācija par OCTA polises darbības termiņu, kā arī iespēja to iegādāties par izdevīgāko cenu.

VIDEO: CSDD kampaņa Skaties ceļam acīs!(10)

Autovadītāji Latvijā regulāri izmanto mobilās ierīces ne tikai sarunām, bet arī komunikācijai sociālajos tīklos, ziņu lasīšanai un īsziņu rakstīšanai, liecina CSDD un Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras _Latvijas Fakti _pavasarī veiktais pētījums. Būtiski, ka cilvēki apzinās risku, bet vienlaikus turpina lietot pie stūres mobilās ierīces.

Facebook testē attiecību pārtraukšanas rīku © DIENA(6)

Sociālais medijs Facebook šobrīd strādā pie rīka, kas ļautu pāriem pēc savstarpējo attiecību pārtraukšanas izvairīties no otra cilvēka statusa paziņojumiem un fotoattēliem, nepārtraucot digitālo draudzību, vēsta BBC. 

Noskaidrotas labākās ziemas riepu firmas(8)

Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas un citu valstu auto žurnāli rudenī prezentējuši auto riepu testēšanas rezultātus, kuros noskaidrots, ka vienas no labākajām "kurpēm ziemai" ražo Goodyear un Dunlop, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāve Madara Zvejniece.

Apple turpinās investēt Ķīnā

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija Apple Inc. turpinās investēt Ķīnā, neskatoties uz pasaulē otras lielākās ekonomikas izaugsmes palēnināšanos, trešdien paziņoja uzņēmuma vadītājs Tims Kuks.

Veiksmīgs planšetdatora pirkums – kas jāņem vērā?(7)

Digitālā asistenta jeb planšetdatora iegāde var kļūt par izaicinājumu, jo jāatrod kompromiss starp vēlmēm un veikala piedāvājumu. Jaunākajā Samsung un kompānijas _GfK Custom Research Baltic _pētījumā* secināts, ka, pieņemot lēmumu par planšetdatora iegādi, pircējiem vissvarīgākā ir ierīces ekrāna izšķirtspēja, atmiņas lielums, kā arī satura iespējas. Balstoties uz to, Samsung apkopojis ieteikumus, kas padarīs šo izvēli vienkāršāku.

Twitter nākotnē varētu atteikties no 140 zīmju limita © DIENA(4)

140 zīmju ierobežojums vienam ziņojumam jau no pirmās mikroblogošanas vietnes Twitter darbības dienas ir bijis viens no vietnes galvenajiem raksturlielumiem, taču jau tuvā nākotnē lietotājiem, iespējams, tiks piedāvāts produkts, kas ļaus vietnē ievietot garākus ziņojumus. Vismaz tā, atsaucoties uz "ar Twitter nākotnes attīstības plāniem pazīstamu" kompānijas darbinieku teikto, vēsta tehnoloģiju portāls Recode.

Apple cīnās ar pirmo masveida vīrusu

Kompānija Apple paziņojusi, ka patlaban veic pasākumus, lai atbrīvotos no ļaundabīgas programmatūras, kas atrasta vairākās populārās AppStore piedāvātās aplikācijās, kuras izmanto viedtālruņu IPhone un planšetu iPad lietotāji Ķīnā.