Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tehnoloģijas

Praktiski padomi, kā vasaras svelmē pasargāt viedtālruni(4)

Svelmainais laiks prasa īpašas rūpes ne tikai par savu, savu tuvinieku un mājdzīvnieku labsajūtu, bet arī par citiem mūsu ikdienas "kompanjoniem" - viedierīcēm. Praktiskus padomus, kā karstajā laikā pareizi lietot un no bojājumiem pasargāt savus viedtālruņus, planšetdatorus un fotokameras, sniedz _Samsung Electronics _klientu apkalpošanas speciālists Andrejs Rehačevs.

Spēs nodrošināt līdz pat 10 reizēm ātrāku internetu visā Latvijas teritorijā

No trešdienas Latvijā tiek uzsākta jaunas frekvenču joslas 790 - 862 MHz (800 MHz) lietošana 4G mobilo sakaru pakalpojumu sniegšanai. Tehnoloģija jaunajā frekvenču joslā spēs nodrošināt līdz pat 10 reizēm ātrāku internetu visā Latvijas teritorijā, portālu Diena.lv informēja VAS Elektroniskie sakari pārstāve Ilze Bertāne.

Izveidota aplikācija prātīgai dzeršanai © DIENA(4)

Lai samazinātu to autovadītāju skaitu, kuri vada transportlīdzekli alkohola reibumā, sociālās atbildības projekta Responsib’All Day laista klajā mobilā aplikācija Wise drinking, ar kuras palīdzību var noteikt patērēto alkohola daudzumu un tā pārsniegšanas gadījumā saņemt norādes par tuvāko sabiedriskā transporta pieturas vietu vai iegūt savienojumu ar taksometra operatoru

Polija kultūru izplata ar videospēlēm © DIENA(13)

Polija arī video spēles saredz kā iespēju plašākai sabiedrībai izrādīt savu un visa reģiona kultūru, tādēļ plānots izmantot finanšu instrumentus, kas ļautu netieši sniegt atbalstu elektronisko izklaižu veidotājiem, portālam Diena.lv atzina Polijas kultūras ministre Molgožota Olminovska (Małgorzata Omilanowska).

Palīgs atmiņas stimulēšanai © DIENA

Kaut arī Alcheimera slimību medicīniski uzskata par ļoti grūti ārstējamu, jaunākie pētījumi liecina, ka slimības progresēšanu var palēnināt ar garīgās stimulācijas paņēmieniem, atgādinot par pagātnes notikumiem.

Kvantu fiziķis iesaka aplikācijas pārbaudes darbu nokārtošanai

Maijs un jūnijs ierasti ir skolēnu, studentu un tāpat arī skolotāju pats saspringtākais laiks. Mobilās tehnoloģijas, tās pareizi izmantojot, sniedz iespēju gatavoties eksāmeniem interaktīvā ceļā. Samsung kopā ar kvantu fiziķi un pasniedzēju Vjačeslavu Kaščejevu apkopojis aplikācijas mācību strukturēšanai un gada laikā iegūto zināšanu nostiprināšanai.

VIDEO: Viedā lode pacels snaiperu spējas jaunā līmenī © DIENA(35)

ASV Aizsardzības departamenta aģentūras DARPA paspārnē izstrādāta viedā munīcija - snaiperu šautenēm paredzēta 12,7 milimetru kalibra lode, kas lidojuma laikā spējīga koriģēt trajektoriju, nodrošinot augstāku precizitāti, šaujot pa kustīgiem mērķiem vai pa mērķiem lielā attālumā nelabvēlīgu apstākļu (spēcīga vēja, nokrišņu) laikā, vēsta tehnoloģiju portāls The Verge.

Bērni, lietojot mobilās ierīces, ir neaizsargāti © DIENA(17)

Draudi internetā ir visur, un tie var būt sevišķi bīstami jaunākiem lietotājiem. Turklāt bērni, kas lieto mobilās ierīces, ir vēl neaizsargātāki, jo bez pieaugušo uzraudzības var brīvi sērfot internetā jebkurā laikā vai vietā. Saskaņā ar Kaspersky Lab un _B2B International _veikto pētījumu pēdējo 12 mēnešu laikā kiberincidenti ir skāruši 22% respondentu bērnus. Šie incidenti ietvēra kiberiebiedēšanu vai sastapšanos ar vietnēm, kas satur jauniešiem kaitīgus materiālus.

Apple būs jāpārvar Dow Jones lāsts(2)

Pasaules tehnoloģiju giganta Apple vērtspapīri nupat kā iekļauti 119 gadus vecā ASV akciju tirgus Dow Jones _Industrial Average 30 _indeksā. Atsevišķi tirgus dalībnieki vērš uzmanību uz dažādām vēsturiskām sakritībām - tās liecina, ka Apple akcijas vērtībai tagad vajadzētu vai nu kristies vai vismaz stagnēt, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Trešdien bez maksas varēs pārbaudīt datoru pie CERT speciālista(5)

Trešdien, 25.martā, būs iespējams bez maksas pārbaudīt savu datoru pie datorologa - informācijas tehnoloģiju drošības speciālista, kurš var novērst datorvīrusus vai ļaunatūras, kā arī konsultēt par e-drošību, portālu Diena.lv informēja CERT pārstāve Svetlana Amberga.Datorologa pakalpojums būs pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts, kā arī tiem, kas vēlas izārstēt datoru no jau iegūtiem vīrusiem.