Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pārbūvēs autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile posmu pirms Tīnūžiem

Ogres novadā sākta reģionālā autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) pārbūve no krustojuma ar autoceļu Rīga-Ērgļi (P4) līdz Tīnūžiem, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC).

LVC informē, ka maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums posmā ir 70 kilometri stundā (km/h), bet darbu vietā - 50 km/h.

Satiksmi būvdarbu laikā plānots organizēt arī ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu.

Darbus sāks ar vecā seguma demontāžu pa posmiem. Visā posmā paredzēts pārbūvēt ceļa konstruktīvās kārtas, izbūvējot arī reciklēto pamata kārtu un asfaltbetona segumu divās kārtās. Tāpat apdzīvotās vietās pārbūvēs apgaismojuma infrastruktūru.

Pārbūvēs arī četras esošās autobusu pieturvietas, pie Tīnūžu skolas tās aprīkos ar paviljoniem, kā arī izbūvēs jaunu pieturvietu pāri "Kākciems". Pie Kākciema arī atjaunos dzīvnieku tuneli. Visā posmā sakārtos ūdens atvadi - raks un tīrīs grāvjus, atjaunos un pārbūvēs caurtekas.

Būvdarbu laikā paredzēts izcirst 185 kokus, kas ir saskaņots ar Ogres novada pašvaldību, jo LVC ir jāsaņem atļauja no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā atrodas ceļš, ko nosaka Ministru kabineta noteikumi par koku ciršanu ārpus meža.

Būvdarbus plānots pabeigt 2025.gada sākumā.

Būvdarbus veiks ceļu būves firma SIA "Binders" par līgumcenu 7,199 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Projektu finansē no valsts budžeta līdzekļiem. Būvuzraudzību nodrošina SIA "Būvju profesionālā uzraudzība", projekta autors ir AS "Ceļuprojekts".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas