Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Zelenskis raksturo situāciju Doneckas apgabalā kā ļoti grūtu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien raksturoja situāciju frontē Doneckas apgabalā kā ļoti grūtu.

Visvairāk kauju notiek Doneckas apgabala Kramatorskas, Kurahoves un Pokrovskas virzienos, sacīja Zelenskis savā videouzrunā, kas tika pārraidīta Kijivā otrdienas vakarā.

Savukārt Harkivas apgabalā Ukrainas bruņotie spēki gūst panākumus, iznīcinot okupācijas spēkus, un rezultāti ir ievērojami, sacīja Zelenskis pēc tikšanās ar Ukrainas armijas vadību.

Zelenskis arī sacīja, ka Rietumu sabiedrotie atkal tika informēti par neatliekamajām prasībām aizsardzības kampaņai pret Krievijas iebrukumu, kad notika sanāksme tā sauktajā Ramšteinas formātā.

Ukrainai ir vajadzīga pretgaisa aizsardzība, tanku tehnoloģija un artilērijas šāviņi, sacīja Zelenskis, atzīmējot, ka viņš ir pateicīgs katrai valstij un partnerim par palīdzību. Tomēr līdzekļi ienaidnieka iznīcināšanai ir vajadzīgi tagad, šajās nedēļās, "nevis kaut kad vasarā", uzsvēra Zelenskis.

Ukrainas prezidents otrdien Kijivā vēlreiz tikās ar Vācijas ārlietu ministri Annalēnu Bērboku. "Es pateicos viņai par visu atbalstu - Vācija ir viena no mūsu svarīgākajiem partneriem drošības un politiskajā jomā un mūsu eirointegrācijas kontekstā," sacīja Zelenskis.

Vācija saprot, ka ES iestāšanās sarunām ar Ukrainu jāsākas jūnijā, sacīja Zelenskis. Tomēr par to vēl nav panākta vienošanās. Ir gaidāms, ka ES dalībvalstis lems par šo sarunu iespējamu sākumu pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām jūnijā.

Zelenskis informēja par tā saukto "diplomātisko maratonu" - sarunām ar ārvalstu kolēģiem un gatavošanos plānotajam miera samitam Šveicē 15. un 16.jūnijā.

Zelenskis sacīja, ka, šajā samitā tiekoties ar pasaules līdieriem, viņš grib noteikt kursu taisnīgam mieram ar Krieviju, īstenojot viņa miera plānu.

Viena no galvenajām prasībām šajā plānā ir, lai Maskava izvestu savus bruņotos spēkus no okupētajām teritorijām. Krievija nav uzaicināta uz šo konferenci un ir kritizējusi Zelenska plānu kā "nereālistisku".  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē