LIELAIS LATVIJAS ATLANTS

Cena
38.19 €
Lappušu skaits 384
Izdevējs Jāņa sēta
Svars (kg) 1.610
Izmērs (cm) 30.0 × 20.8 × 2.6

Preces apraksts

Lielais Latvijas atlants ir jaunākais karšu krājums par visu Latvijas teritoriju. Teju 400 lappušu biezajā atlantā visa valsts apskatāma mērogā 1:80 000. Atlanta viena no lielākajām vērtībām ir Latvijas teritorijas precīzais attēlojums. Detalizētākā mērogā 1:20 000 atlantā iekļauti 45 Latvijas pilsētu un divu ciemu plāni. Pilsētas atlasītas pēc apskates objektu koncentrācijas tajā.

Atlantā iekļauti vairāk nekā 100 000 vietvārdu. Līdzās lielāku apdzīvotu vietu nosaukumiem atlantā atrodami arī vairāk nekā 55 000 mājvārdu.

Latvijas apceļotājus iepriecinās bagātīgais dabas un kultūrvēsturisko objektu klāsts, kas attēlots atlanta kartēs. Tajās atrodama informācija par dižkokiem, alām, dižakmeņiem, pilskalniem, kapsētām, baznīcām un dažādiem citiem objektiem. Atlantā īpaša vieta atvēlēta tūrisma ceļvedim, kas plašāk vēsta par Rīgas, Pierīgas, Kurzemes, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Sēlijas ievērojamākajām apskates vietām.

Pārgājienu cienītājiem par prieku Lielajā Latvijas atlantā iekļauta Jūrtakas, Mežtakas, Ezertakas, Sv. Jēkaba ceļa un Zaļo dzelzceļu maršruti, savukārt laivotājiem atzīmēti piemērotie upju posmi.

Lielais Latvijas atlants tiek izdots 12 gadus pēc tam, kad iznāca iepriekšējais Latvijas atlants. Izdevums noderēs maršrutu plānotājiem, karšu entuziastiem, kā arī kā vērtīga ārkārtas gadījumu ekipējuma sastāvdaļa, noderot brīdī, kad pazūd iespējas tikt pie elektroniskajām kartēm.

 

Atlants ir Jāņa sētas kartogrāfu rūpīgs oriģināldarbs un uzņēmuma 30 gadu darbības laikā gūtās pieredzes un uzkrāto datu vainagojums.

 

Galvenais redaktors: Dāvis Valters Immurs

Redaktori: Jānis Barbans, Mareks Kilups, Agris Puriņš

Projekta vadītāja: Ilona Kilupa

Kartogrāfija: Renārs Leiskins, Ieva Ozoliņa, Ingūna Pūkaine, Edmunds Gvido Zvaigzne

Māksliniece: Līga Dubrovska

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Mērogs maršrutu kartēm: 1:80 000
Mērogs: 1:80 000
Izdošanas gads: 2024
Izdevējs: Jāņa sēta

Citi piedāvājumi