Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grāmatas

Izdots dzejas krājums pusaudžiem Netikumīgie

Sagaidot jauno mācību gadu, bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs laidusi klajā dzejas krājumu pusaudžiem Netikumīgie, kurā apkopoti dzejoļi no Kristas Burānes tāda paša nosaukuma izrādes, informēja izdevniecības pārstāve Alīse Nīgale.

Iznācis Monikas Zīles jaunākais darbs Naktsgrāmata

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu rakstnieces, publicistes un žurnālistes Monikas Zīles jaunāko darbu Naktsgrāmata. Šī ir viņas dāvana pašai sev un lasītājiem 80. dzimšanas dienā, informēja izdevniecības pārstāve Maija Hvorostjanaja.

Izdota vēsturnieka Karstena Jānkes grāmata Hanza

Vēsturnieka Karstena Jānkes grāmata Hanza ir aizraujošs kopsavilkums par jaunākajiem pētījumiem par Hanzu, skaidrojot gan to, kas Hanza bija, gan arī to, kas šī tirgotāju savienība nebija. Darba pamatā ir zināšanu apmaiņa starp kolēģiem Rīgā, Tallinā, Tamperē, Groningenā, Porto un Seviljā, informēja apgāda Mansards pārstāvis Arvis Ostrovskis.

Iznākusi latviešu estrādes mūzikas vēstures otrā grāmata

Muzikoloģe un žurnāliste Daiga Mazvērsīte uzrakstījusi jau otro grāmatu par latviešu estrādes mūzikas vēsturi Melnbaltās dziesmas 2. Lielo orķestru ēru nomaina vokāli instrumentālie ansambļi, kura turpina pirmo šajā sērijā iznākušo darbu Melnbaltās dziesmas. No Alfrēda Vintera līdz Zigfrīdam Račiņam. Kā mūzikā ienāca Alnis Zaķis, Ivars Vīgners, Gunārs Rozenbergs, Zigurds Rezevskis, Gunārs Freidenfelds, Andrejs Lihtenbergs, Zigmunds Lorencs un citi? Grāmatu papildina bagātīgs foto materiāls, informēja izdevniecības Zvaigzne ABC pārstāve Kristīne Ilziņa.

Izdota Lotes Vilmas Vītiņas grāmata Ūdenstornis

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdod mākslinieces un dzejnieces Lotes Vilmas Vītiņas grāmatu Ūdenstornis, kas domāta pusaudžiem un tā saucamajiem jaunajiem pieaugušajiem, informēja izdevniecības pārstāve Alīse Nīgale.

Klajā nācis Annas Eižvertiņas Ceļvedis darbības teātrī

Izdevniecībā Neputns klajā nācis režisores, pedagoģes, Latvijas Kultūras akadēmijas profesores emeritus Annas Eižvertiņas Ceļvedis darbības teātrī: profesionālās aktieru un režijas mākslas teorija, informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere-Vule.