Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kriminālziņas

Par Jeremejevu iemaksāta 50 000 eiro drošības nauda

Lietā par Covid-19 viltus ziņu izplatīšanu aizdomās turētais aktīvists Valentīns Jeremejevs šodien atbrīvots no apcietinājuma, jo par viņu iemaksāta 50 000 eiro lielā drošības nauda, aģentūra LETA noskaidroja Tiesu administrācijā.

Valsts policija Liepājā izjauc pamatīgu ballīti; viens no viesiem uzbrūk policistam

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kopumā uzsāka 43 administratīvo pārkāpumu procesus par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Daļa no procesiem ir uzsākti par to, ka cilvēkiem, iebraucot Latvijā no Lietuvas, nebija aizpildītas elektroniskās apliecinājuma anketas, savukārt lielākā daļa par to, ka notiek privāti pasākumi, kuros piedalījās vairāki cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, tādā veidā neievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus. Privāti pasākumi konstatēti Liepājā, kur vienā dzīvoklī atradās 24 personas un Kuldīgā, kur dzīvoklī atradās septiņas personas.

FOTO: VID novērš 316 000 kontrabandas cigarešu ievešanu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, novērsa 316 520 cigarešu (15 826 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas automašīnas kabīnē aiz apšuvuma, vagonu konstrukcijās izveidotās slēptuvēs, kā arī šķeldas un tērauda stiepļu kravās, informē VID.

Jeremejevam kā drošības līdzekli piemēro apcietinājumu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien nolēma piemērot drošības līdzekli apcietinājumu aktīvistam Valentīnam Jeremejevam, kurš tika aizturēts lietā par viltus ziņu izplatīšanu saistībā ar Covid-19. Viņam gan dota iespēja līdz 10.janvārim samaksāt 50 000 eiro drošības naudu, lai izkļūtu brīvībā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

FOTO: VID novērsis 13 tonnu tabakas lapu kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par iespējamu nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu lielā apmērā. Atklātais pārkāpums ir novērsis zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 900 000 eiro apmērā, portālam Diena.lv pavēstīja VID.

Tiesa patur apcietinājumā Adugs īpašnieku Zukulu

Rīgas apgabaltiesa trešdien nemainīja drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu konditorejas izstrādājumu ražotāja Adugs valdes priekšsēdētājam Jāzepam Zukulam, kurš tiek turēts aizdomās par iespējamu iesaistīšanos cilvēktirdzniecībā, aģentūra LETA informēja tiesā.