Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VIDEO: Sinfonietta Rīga mūziķi izveidojuši īsfilmu Sapnis par koncertzāli

Aktualizējot akustiskās koncertzāles celtniecības nepieciešamību Rīgā, Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mūziķi sagatavojuši animācijas īsfilmu Sapnis par Koncertzāli, informēja orķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Latvijas Radio kora 75. jubilejas noslēguma koncerta Jubilejas portrets laikā Latgales vēstniecībā Gors izskanēja performance, kur, ņemot par pamatu komponista Jura Ābola skaņdarbu Jautra sabiedrība, plašākai publikai vēlreiz tika aktualizēts Latvijas mūzikas profesionāļu aicinājums neaizmirst par Rīgas akustiskās koncertzāles nepieciešamību. Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mūziķi nu sagatavojuši savu vēstījumu par joprojām akūto problēmu. Sadarbībā ar animācijas studiju Multenkulten tapusi animācijas īsfilma Sapnis par Koncertzāli, kuras tapšanā piedalījušies orķestra mūziķi un administrācijas pārstāvji.

Izmantojot aplikācijas tehniku, īsajā animācijas darbā atraktīvā veidā un ar smaidu parādīta mūzikas nozares profesionāļu cīņa ar nereti skarbo realitāti un ilgas pēc Rīgas galvaspilsētas un kultūras metropoles statusam atbilstošas akustiskās koncertzāles projekta īstenošanu.

Top komentāri

Juhans
J
Koncertzāles jomā jāmācās no Gaismas Pils, jo, kopš ir radusies šī skaistā ēka, daudzi cilvēki atkal sākuši smaidīt un priecāties kā bērni.
smart
s
Un jaunajā koncertzālē noteikti vajag ērģeles. Arī nesen atklātajās Oslo un Kopenhāgenas koncertzāles ir lieliski instrumenti, ērģeles.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas