Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diena ceļo padomi: Kā aizvest ciemkukuli - balzamu, sieru un medu

Pirms doties ceļā ar gaisa kuģi, ieteicams sašķirot, ko likt rokas bagāžā, ko nodot reģistrētajā. Mūsdienās aizvien pieaug lēto aviopārvadājumu piedāvājumu klāsts, un pasažieri nereti izvēlas visu nepieciešamo ietilpināt tikai rokasbagāžā. Tiesa, bagāžas izmēri katrai kompānijai mēdz atšķirties. Ikviena aviokompānija, pērkot biļeti, informē par bagāžas lielumu, un to nevajadzētu pārsniegt.

Vislielākās raizes pasažieriem parasti saistās ar ierobežojumiem šķidrumu pārvadājumos – visu veidu šķidrumus ir jāsaliek caurspīdīgā, vairākkārt atveramā un aiztaisāmā caurspīdīgā maisiņā, kura ietilpība ir viens litrs. Tādus maisiņus iespējams nopirkt veikalos – der arī saldēšanai paredzētie, kā arī caurspīdīgi kosmētikas maciņi ar rāvējslēdzēju un tml.

Ja pasažieris to nebūs sagatavojis, lidosta ar maisiņu nodrošinās. Jārēķinās, ka katra šajā maisiņā ietilpstoša šķidruma konteinera tilpums nedrīkst pārsniegt 100 ml. Kā šķidrums tiek klasificēta gan zobu pasta, gan lūpu spīdums, arī dezodoranti, skaistumkopšanas aeorosli un želejas. Katram cilvēkam, arī bērniem, atļauts pārvadāt tikai vienu šādu maisiņu. Pirms drošības kontroles noteikti šos šķidrumu maisiņus uzrādiet un novietojiet pārbaudei uz rentgena lentas. Ja esat nolēmis kā ciemkukuli uz ārzemēm aizvest, piemēram, balzamu vai citu dzērienu, tas gan būs jānodod reģistrētajā bagāžā, ja tāda ir. Ja nav, dzērienu varēsiet iegādāties lidostas veikalos jau aiz drošības kontroles zonas.

Ja ciemkukulī paredzēts medus – jāizvērtē tā konsistence. Respektīvi, ja to ir viegli pārliet citā traukā un tas ieņem trauka formu, tad tiek klasificēts kā šķidrums, un jāliek maisiņā Šāds princips darbojas uz visa veida šķidrumu definēšanu. Arī, piemēram, kausētais siers ir šķidrums. Taču medum var būt arī nešķidra konsistence.

Ja pasažieris vēlas iepriecināt ar Latvijas labumiem ārvalstīs dzīvojošos, ērtāk būtu izvēlēties reģistrēto bagāžu. Tajā nav ierobežojumu uz lielāko daļu šķidrumu (alkoholiskos dzērienus mazumtirdzniecības iepakojumā ar alkohola saturu 24-70% drīkst pārvadāt līdz 5 l), taču ir jābūt uzmanīgam ar aviokompānijas noteikto bagāžas svaru, kā arī otrā valstī ievešanai pieļaujamo stipro dzērienu tilpumu, sanitārajām normām attiecībā uz pārtikas produktiem u.c. prasībām.

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi