Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diena ceļo padomi: Kādus šķidrumus var nelikt speciālajā maisiņā

Kārtojot rokas bagāžu, kuras pieļaujamais svars dažādām aviokompānijām svārstās no 5-10 kg, princips ir vienkāršs – jāsakārto tā, lai pašam ir ērti. Lidostas darbinieki rokas bagāžā neiesaka ņemt liekas mantas.

Jārēķinās, ka pārbaudes laikā pasažierim lūgs izņemt šķidruma maisiņu un elektroniskos piederumus (fotoaparātus, klēpjdatorus, planšetes) – šiem priekšmetiem vajadzētu atrasties bagāžas virspusē, lai drošības procedūra būtu vienkāršāka. Lidostas darbinieki ir saskārušies arī ar kurioziem – lidojot atpakaļ, pasažieris jau aizmirsis par visa ceļojuma laikā neizmantotajiem šķidrumiem, un ir pārsteigts par drošības dienesta darbinieku atradumu.

Jārēķinās, ka avioceļojuma laikā katram ceļotājam drīkst būt viens vienu litru ietilpīgs, caurspīdīgs, vairākkārt atverams maisiņš ar šķidrumiem.

Tajā nav jāliek bērnu pārtika, jo tā neietilpst noteiktajā šķidruma daudzuma limitā. Tāpat nav jāliek īpaši diētas produkti – šie šķidrumi tiks pārbaudīti īpaši, taču, ja pasažieris drošības kontroles darbiniekus par tiem informēs laikus, process būs ātrāks un ne tik sarežģīts. Maisiņā nav jāietilpina arī šķidros medikamentus, piemēram, klepus sīrupu, tinktūras, kontaktlēcu šķidrumu. Ja pasažieris ceļojis un veicis pirkumu (šķidrumu) citas lidostas veikalos aiz drošības kontroles zonas, arī lidmašīnā lidojuma laikā, šo pirkumu parasti liek speciāli aizkausētā lielā maisiņā kopā ar pirkuma čeku. Arī tad, ja tajos atrodas šķidrums, neatvērtu maisiņu drīkst pārvadāt rokas bagāžā visā Eiropas Savienības teritorijā, taču ar nosacījumu, ka tas nav bijis atvērts.

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi