Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Aizturētas personas par 10 000 ASV dolāru izspiešanu no tirgotājiem

Trešdien Valsts policijas (VP) darbinieki par 10 000 ASV dolāru (4920 latu) izspiešanu no tirdzniecības jomā strādājuša uzņēmuma aizturēja vairākas noziedzīgā vidē zināmas personas.

Kā žurnālistus informēja (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Uģis Araks, izspiešana saistīta ar nenotikušu darījumu. Nesaskaņu rezultātā starp diviem biznesa pārstāvjiem viens no tiem nolēma risināt situāciju ar pretlikumīgām metodēm, pieprasot naudu par darījumu, kas nebija noticis. Araks atklāja, ka bizness ir saistīts ar tirdzniecību, taču sīkāk neko nekomentēja. Neviens no aizturētajiem šajā biznesā iesaistīts nebija, kā arī viņi visi ir bezdarbnieki.

Policijai pašlaik nav konkrētu aizdomu par citiem līdzīgiem gadījumiem, ko būtu izdarījušas aizturētās personas, tomēr Araks solīja, ka VP rīcībā esošā informācija vēl tiks pārbaudīta.

ONAP priekšnieks nenoliedza, ka aizturētās personas ir saistīti ar tā saucamo Pārdaugavas grupējumu.

Tiesai vēl būs jālemj par aizturētajiem piemērojamo drošības līdzekli.

LETA jau ziņoja, ka ONAP trešdien aizdomās par 10 000 ASV dolāru (4920 latu) izspiešanu aizturējusi vairākas noziedzīgajā vidē zināmas personas, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Aizturēto vidū ir 1962.gadā dzimušais Ēriks Lovecs, 1947.gadā dzimušais Nikolajs Haritonovs, 1958.gadā dzimušais Vladimirs Vasiļjevs ar iesauku "holodilnik" un 1966.gadā dzimušais Vitālijs Baranovs un vēl trīs personas.

Tiek vērtēts, ka šis ir pēdējā laika vērienīgākais organizētās noziedzības apkarotāju panākums un sitiens organizētajai noziedzībai Latvijā. Minēto personu aizturēšana ir ilgstošs Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes operatīvās izstrādes rezultāts.

Ministrs pateicas darbiniekiem par profesionālo veikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas