Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

FOTO: Noķer maluzvejnieku, kurš nodarījis kaitējumu 300 tūkstošu apmērā

Naktī uz pirmdienu Jūrmalā Valsts policijas darbinieki aizturēja kādu vīrieti, kurš nelikumīgi bija nozvejojis vairāk nekā 750 kilogramu zivju, tādējādi radot zaudējumus dabas resursiem aptuveni 300 tūkstošu eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.Decembrī Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti no iedzīvotājiem saņēma informāciju par to, ka Jūrmalā, Lielupē, kāds vīrietis ilgstoši nodarbojas ar nelikumīgu maluzvejniecību.

Likumsargi naktī uz 28.decembri Buļļuciema rajonā apturēja aizdomīgu mikroautobusu, kuru vadīja 1977.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot automašīnu, policisti tajā atrada lielu daudzumu zivju. Vadītājs uzreiz aizturēts.Veicot sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atrada un atsavināja lielu daudzumu nelikumīgi nozvejotu zivju, tostarp vimbas un zandartus, tāpat likumsargi atsavināja laivu, laivas piekabi, lielu daudzumu zvejas tīklu un dažādus nelikumīgus zvejas piederumus, kā arī vīrieša automašīnu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis kopumā nelikumīgi nozvejojis vairāk nekā 750 kilogramus zivju, tādējādi dabas resursiem nodarot zaudējumus aptuveni 300 tūkstošu eiro apmērā.Sākts kriminālprocess par zivju patvaļīgu iegūšanu, radot būtisku kaitējumu. Par šādu noziegumu vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pat diviem gadiem. Vīrietim būs jāatlīdzina dabai radītie zaudējumi. Tāpat viņam var draudēt kriminālatbildība par iespējamu dokumentu viltošanu, kas saistīta ar zivju tālāku realizēšanu. Šodien policisti atsavinātās zivis nogādāja Rīgas Zooloģiskajā dārzā, pasniedzot tās kā našķi zoodārzā mītošajiem lāčiem. Pie gardumiem tiks arī gaviālkrokodils.

Top komentāri

elektrons
e
tas nu gan ir idiotisks aprēķins 300000 eur par 750 kg zivju,kura zivs tad maksā tādu naudu,vai tie rēķinataji ir prātu izkūkojuši
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas