Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ķīlnieku krīzē aizdomās turētais lūgs sākt lietu pret cietušo par naudas piesavināšanos no kopīgā uzņēmuma

Nesen Vecmīlgrāvī notikušajā ķīlnieku krīzē aizdomās turētais vērsīsies pret cietušo par naudas piesavināšanos no uzņēmuma, kurā abi darbojušies.

Viena no aizdomās turētā vīrieša, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā, advokātēm Marina Urbāne aģentūrai LETA apliecināja, ka tiek vākti pierādījumi, lai klienta interesēs varētu vērsties tiesībsargājošās iestādēs par piesavināšanos no uzņēmuma, kurā darbojies viņas klients un tagad par cietušo atzītais vīrietis.

"Ir uzrakstīts iesniegums par kriminālprocesa sākšanu pret personu, kura tagad atzīta par cietušo par iespējamo naudas līdzekļu piesavināšanos no uzņēmuma savām vajadzībām. Mans klients bija šī uzņēmuma faktiskais valdītājs un īpašnieks, bet pašreizējais cietušais arī darbojās šajā uzņēmumā," norādīja advokāte.

Advokāte pastāstīja, ka vīrietis izņēmis no uzņēmuma bankas konta naudas summu, kura gan ir mazāka nekā policijas preses paziņojumā minētie 30 000 eiro. Urbāne atturējās atbildēt, ar ko šis uzņēmums nodarbojies, taču tas bijis reģistrēts Uzņēmumu reģistrā.

Policijas sniegtais preses paziņojums neatbilstot patiesībai. Aizstāvības ieskatā Urbānes klients miesas bojājumus cietušajam nav nodarījis. "Mans klients cietušajam nekādus miesas bojājumus nav nodarījis, un mēs strādājam tā, lai apšaubītu policijas izvirzīto versiju," viņa piebilda.

Advokāte arī atklāja, ka lēmums par apcietinājuma piemērošanu klientam ir pārsūdzēts un Rīgas apgabaltiesa to skatīs nākamnedēļ. Klientam ir pastāvīga dzīvesvieta, darbs, ģimene un bērni. Viņš nav agrāk sodīts un sadarbojas ar izmeklēšanu, tāpēc advokāte uzskata, ka nav pamata klientu turēt apcietinājumā.

Valsts policija vakar paziņojumā presei rakstīja, ka februāra beigās Vecmīlgrāvī noziedznieku grupa par ķīlnieku bija sagrābusi kādu jaunu vīrieti nolūkā izspiest 30 000 eiro.

Iesniegumu par pretlikumīgu brīvības atņemšanu VP saņēma 18.februārī, taču sākotnējā informācija bija skopa - bija zināms, ka, iespējams, 1987.gadā dzimis jaunietis tiek turēts kādā dzīvoklī Rīgā, bet nebija zināma precīza dzīvokļa atrašanās vieta, pat mikrorajons nebija zināms, tāpat sākumā nebija zināma ļaundaru identitāte. Sākotnējā informācija liecināja, ka gūstā esošais cietušais tiek regulāri sists un ļaundari no viņa mēģina iegūt naudu.

Iesaistot ievērojamus policijas resursus, policijai dažu stundu laikā izdevās noskaidrot, ka dzīvoklis atrodas Vecmīlgrāvī kādas ēkas piektajā stāvā. Tāpat policija noskaidroja, ka starp aizdomās turētajiem varētu būt MMA cīkstoņi. Izmeklētāji arī guva apstiprinājumu tam, ka cietušais dzīvoklī tiek turēts jau trīs dienas un ka pret viņu regulāri tiek pielietota vardarbība nolūkā izspiest naudu.

Kad visa nepieciešamā informācija bija iegūta, policija pusnaktī no 18. uz 19.februāri sāka glābšanas operāciju.

Notikuma vietā policisti aizturējuši trīs vīriešus, kuri dzimuši 1983., 1992. un 1993.gadā, bet turpmākās izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka grupējumā bijis iesaistīts vēl ceturtais, kurš pašreiz izsludināts meklēšanā. Tādēļ policija aicina atsaukties ikvienu, kuram ir zināma Jevgēnija Rozes atrašanās vieta, zvanot 67 829 364, 67 075 055 vai 110. Roze ir jauktās cīņas mākslas cīkstonis, liecina internetā pieejamā informācija.

Pret vīriešiem sākts kriminālprocess par pretlikumīgu brīvības atņemšanu personu grupā, ja tā bijusi saistīta ar vardarbību, kā arī par izspiešanu organizētā grupā. Diviem no aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas