Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Likvidētas trīs marihuānas audzētavas, konfiscēta 180 000 eiro vērta prece

Valsts policija novembra beigās aizturējusi astoņu personu grupu, kas ražojuši marihuānu. Noziedznieku grupā bija stingri sadalītas lomas - bija organizatori, investors, personas, kas atbildēja par audzētavu uzraudzīšanu un klientu piesaisti, kā arī dīleri un viens vīrietis, kurš pētīja marihuānas stādu uzvedību dažādās vidēs, lai optimizētu ražošanas procesu.

Kopā kratīšanās atsavināti 12 kilogrami jau izžāvētas un pārdošanai gatavas marihuānas, kuras vērtība melnajā tirgū ir ap 180 000 eiro, 300 grami hašiša (vērtība ap 5000 eiro) un liels daudzums vēl nesagatavotas produkcijas - 30 kilogrami neizžāvētas marihuānas un 1500 stādi. Tāpat pie personām tika atrasti pieci ieroči, tostarp automātiskais ierocis ar klusinātāju, munīcija un 17 000 eiro skaidrā naudā, kas visdrīzāk iegūti, tirgojot saražoto 

Līdz ar to likvidētas arī trīs marihuānas audzētavas. 

Divas audzētavas tika konstatētas Latgales reģionā, netālu no Latvijas robežas ar Baltkrieviju. Viena no šīm audzētavām bija ierīkota kādā privātmājā, kura nebija cilvēku apdzīvota, bet otra kādā saimniecības ēkā netālu no privātmājas.

Savukārt trešā audzētava bija ierīkota kādā garāžā Rīgā. Šajā audzētavā izņemtie stādi un aprīkojums liecina, ka šī audzētava kalpojusi kā laboratorija, kurā pētītas marihuānas stādu augšanas īpašības. Šajā audzētavā atrastas web-kameras, ar kurām tiešsaistē bijis iespējams novērot stādus, dažādu šķirņu stādi, mikroskopi, kā arī dažādas vielas augšanas veicināšanai.

Atsavināto stādu daudzums apliecina, ka grupējums bija plānojis tuvākajā laikā ražošanas apjomus ievērojami palielināt un turpināt savu nelegālo rūpalu ar vēl lielāku vērienu. Tāpat par to liecina izpētes darbi, kas tikuši veikti Rīgas audzētavā.

Aizturētie četri organizatori jeb augstākā līmeņa grupējuma pārstāvji ir 40 - 49 gadus veci vīrieši, kuriem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Starp pārējiem aizturētajiem ir trīs 22 līdz 25 gadus veci jaunieši un viens 55 gadus vecs vīrietis, kuriem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pēc izmeklētāju aplēsēm grupējums varētu būt uzdarbojies visa šā gada garumā - sākumā eksperimentējot ar audzēšanu, bet rudenī jau novācot pirmo kvalitatīvo ražu.

Par narkotiku glabāšanu realizācijas nolūkā, marihuānas audzēšanu un par nelikumīgu ieroču glabāšanu pret visām personām uzsākts kriminālprocess. Smagākajā no pārkāptajiem Krimināllikuma pantiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas