Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Lūdzot samainīt dolārus pret eiro, Smiltenē un Liepājā sirmgalvjiem izkrāpj naudu

Nedēļas nogalē, lūdzot samainīt dolārus pret eiro, Smiltenē kādai 76 gadus vecai kundzei uz ielas izkrāpti 80 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģionālās pārvaldes inspektore Sintija Gulbe.

Kundzi uz ielas, piebraucot klāt ar automašīnu, uzrunājušas divas personas - sieviete un vīrietis, lūdzot parādīt ceļu līdz poliklīnikai. Krāpnieki stāstījuši, ka kāds viņu radinieks pēkšņi nonācis slimnīcā un steidzami nepieciešams apmaksāt viņa ārstēšanos, taču viņu rīcībā esot tikai dolāri, tādēļ sievietei tika lūgts samainīt dolārus pret eiro. Sieviete piekrita naudas maiņai, kopumā svešiniekiem iedodot 80 eiro.

Naudas maiņa izrādījusies krāpšana, un personas ar kundzes iedoto naudu devušās prom. Šobrīd policija noskaidro iespējamo aizdomās turēto personu loku.

Divi līdzīgi naudas izkrāpšanas gadījumi pēdējās nedēļas laikā reģistrēti arī Liepājā. Kādai 82 gadus vecai kundzei nenoskaidrots vīrietis un sieviete izkrāpuši 300 eiro. Policijā vērsies arī 80 gadus vecs vīrietis, no kura nenoskaidrotas personas izkrāpušas 550 eiro.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Madara Šeršņova, abos gadījumos krāpnieki apgalvojuši, ka nauda vajadzīga, lai nomaksātu kāda tuvinieka slimnīcas izdevumus. Tā kā viņiem esot tikai dolāri, ko slimnīca neņemot pretī, krāpnieki lūguši iedot vairākus simtus eiro. Ķīlā atstāts maisiņš vai soma, kur it kā esot dolāri, bet patiesībā - tikai limonādes pudelīte, kā izrādījies vienā no krāpšanas gadījumiem.

Abos gadījumos cietušie paši ieaicinājuši krāpniekus savā dzīvoklī, lai paņemtu naudu, jo līdzi viņiem tik lielas summas nav bijis. Pēc cietušo liecībām ir zināms, ka ar šīm pretlikumīgām darbībām nodarbojas vīrietis un sieviete, kuri pārvietojas ar automašīnu. Viņi savus upurus izvēlas uz ielas, kur arī cenšas viņus apvārdot.

Par līdzīgu krāpšanas mēģinājumu, kas pagājušās nedēļas beigās esot noticis Ventspilī, liecina kāds foruma ieraksts portālā "Ventasbalss.lv". Arī šajā gadījumā sirmgalvi esot mēģināts apkrāpt ar izdomātu stāstu par naudu, kas it kā nepieciešama slimnīcas izdevumu apmaksai, lūdzot samainīt dolārus pret eiro. Šajā gadījumā gan sirmgalve esot sapratusi krāpnieku patiesos nodomus un naudu viņiem nav iedevusi.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve informēja, ka policijas rīcībā nav ziņu par šādu krāpšanas mēģinājumu Ventspilī. Kurzemē līdz šim policijai ir ziņots tikai par abiem minētajiem gadījumiem Liepājā, piebilda Šeršņova.

Vienlaikus policija atgādina, ka, nonākot saskarē ar svešiniekiem, nepieciešams saglabāt īpašu piesardzību, it īpaši gadījumos, kad tiek lūgts veikt jebkāda veida finansiāla rakstura darbības. Tāpat nevajag svešas personas laist savā dzīvesvietā, arī gadījumos, ja tās uzdodas par kādas iestādes vai uzņēmuma darbiniekiem, taču apmeklējums nav iepriekš saskaņots vai tam nav nekāda pamatojuma.

Nonākot šādās situācijās, policija aicina nekavējoties zvanīt pa tālruni 110, kā arī pēc iespējas precīzāk iegaumēt šo personu izskatu, apģērbu un, ja personas pārvietojas ar transportlīdzekli, tad transportlīdzekļa krāsu, marku un valsts numurzīmi.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā gadā, īsi pirms Ziemassvētkiem, līdzīgi uzdarbojās trīs personas, kuras sevi iepazīstināja kā "Latvenergo" darbinieki un, pamatojot ar elektrības skaitītāja, transformatora nomaiņas nepieciešamību vai it kā par elektroenerģiju pārmaksātās naudas atmaksu, noskaidroja, kur cilvēki glabā naudu, un pēc apvārdošanas šo naudu nozaga. Personas tika aizturētas šā gada janvārī uz autoceļa Rēzekne-Jēkabpils.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas