Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pāvilostā pilnībā nodedzis restorāns un viesu nams Āķagals

Pirmdien, 23.jūlijā ap plkst.11 izcēlies ugunsgrēks Pāvilostas restorānā un viesu namā Āķagals, kas veicinājis blakus esošo koka māju aizdegšanos, Rietumu Radio informēja notikuma aculiecinieks Valdis Stūre.

Kā pastāstīja V.Stūre, dažas minūtes pēc plkst.11 viņš pamanījis, ka no viena ēkas stūra paceļas dūmi, bet mirkli vēlāk jau plosījusies atklāta liesma. Koka ēka nodegusi ļoti īsā laikā, un, kā uzskata V.Stūre, liesmu straujo izplatīšanos veicinājis arī vējš.

Pirmā vietējo ugunsdzēsēju brigāde notikuma vietā ieradusies pēc aptuveni 20 minūtēm, bet kopumā notikuma vietā strādājušas četras ugunsdzēsēju brigādes.

"Ugunsdzēsēji palīdzēja novērst vēl lielāku nelaimi, jo netālu no Āķagala atrodas koka dzīvojamās ēkas, uz kurām liesmas draudēja pārmesties," pastāstīja pāvilostnieks, piebilstot, ka aizdegušies bija arī vairāki šķūnīši.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.10.56, bet ugunsgrēku lokalizēt izdevās plkst.12.32. Patlaban ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Jau ierodoties izsaukumā norādītajā adresē, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka divstāvu ēka deg pilnā platībā. Liesmas dzēsuši ugunsdzēsēji no Aizputes, Alsungas un Liepājas, bet ūdens ņemts no Sakas upes.

Uguns pilnībā nopostījusi ēkas otro stāvu un jumtu kopumā 200 kvadrātmetru platībā, pastāstīja I.Vetere.

Valsts policijā (VP) turpina noskaidrot notikušā apstākļus saistībā ar ugunsgrēku, un, iespējams, otrdien lems, vai sākt kriminālprocesu. VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga informēja, ka patlaban tiek precizēti visi notikušā apstākļi, un, visticamāk, otrdien kļūs zināms, vai tiks sākts kriminālprocess.

Ēka uzbūvēta 2005.gadā un atrodas pārsimts metrus no jūras, blakus Pāvilostas novadpētniecības muzejam. Ēkā atradās restorāns, pirts, konferenču zāle un vairāki viesnīcas numuriņi.

Viesu namā saimniekoja SIA Āķagals, kas pieder Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Ulda Kristapsona dzīvesbiedrei, Alsungas Mūzikas skolas direktorei Janetai Kristapsonei. Firma pērn strādāja ar 49 502 latu apgrozījumu un cieta 19 160 latu zaudējumus, gadu iepriekš apgrozījums bija 54 180 lati un gūta 464 latu peļņa. 2011.gadā uzņēmums nodarbināja 14 cilvēkus.

Viesu nama īpašniece pavēstīja, ka zaudējumu kopējie apmēri patlaban vēl nav apjausti, un tie tiks apkopoti vēlāk. Viņa arī nepauda nekādas aizdomas, vai ugunsgrēks bijis ļaunprātīgas rīcības vai tehniska negadījuma rezultāts.

"Saistībā ar aizdomām man pagaidām nav ko teikt, un es ceru, ka cēloni noskaidros izmeklēšanā. Patlaban es vispār nevēlos komentēt šo nelaimi," sacīja J.Kristapsone.

(ziņa papildināta ar pēdējām trīs rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas