Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pēc kārtējās zādzības uz karstām pēdām aiztur rūdītu velozagli

Policijai pagājušajā nedēļā izdevies aizturēt rūdītu velozagli.  43 gadus vecais vīrietis aizturēts īsi pēc tam, kad viņš bija nozadzis jau kārtējo velosipēdu.

Valsts policijā portālu Diena.lv informēja, ka pagājušās piektdienas, 28.marta, pēcpusdienā Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki Rīgā, Zalves ielā pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti pārvietojamies ar velosipēdu. Vīrietis bija ļoti līdzīgs meklēšanā esošai personai par iepriekš izdarītu velosipēda zādzību. Aizdomās par velosipēda zādzību policisti vīrieti aizturēja un noskaidroja, ka aizturēšanas brīdī viņš pārvietojies ar tikko zagtu velosipēdu.

Pēc aizturēšanas 1971.gadā dzimušo vīrieti nogādāja Rīgas Zemgales policijas iecirknī. Policijas darbinieki atklāja, ka viņš ir paguvis nozagt vēl arī trešo velosipēdu. Visos trīs gadījumos velosipēdi tika nozagti pie lielveikaliem. Par visām trim velosipēdu zādzībām sākti kriminālprocesi. Aizturētais savu vainu pastrādātajās zādzībās atzina, un šobrīd vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Vīrietis jau iepriekš vairākkārt sodīts par mantiska rakstura noziegumiem.

Valsts policija atgādina, ka, lai velosipēds nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz būt atšķirīgi, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene. To ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei, ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim būtu grūtāk atmūķēt. Liela uzmanība jāpievērš arī tam, kur savu velosipēdu pieslēdzat, nekādā gadījumā nepieslēdziet pie maziem kokiem, stabiem, stiepļu sētām vai žoga - tos zaglis var viegli nolauzt vai nozāģēt.

Tāpat policija atgādina iedzīvotājiem rūpēties par savu velosipēdu drošību pat tad, kad tas netiek lietots. Uzglabājot velosipēdu pagrabā, šķūnīti vai garāžā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, kā arī vēlams to pieslēgt ar saslēgu, taču visdrošāk tomēr velosipēdu glabāt dzīvoklī. Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās. Tas attiecas arī uz augšējo stāvu balkoniem. Lielākā daļa velosipēdu zādzību tomēr saistītas ar iekļūšanu garāžās, šķūnīšos, pagrabos un arī dzīvojamās telpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas