Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija: No Ekvadoras sūtītā 65 miljonus vērtā kokaīna krava, visticamāk, nebija domāta Latvijas tirgum

Kokneses novadā uzietā no Ekvadoras sūtītā kokaīna krava, visticamāk, nebija paredzēta Latvijas tirgum, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

8. janvārī VP sadarbībā ar ASV tiesībsargājošo iestādi un pretterorisma vienību Omega Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - TNT, Badboys, Gold un ar delfīna attēlu.

Lai arī galīgā ekspertīze vēl turpinās, daļā no izņemtajām briketēm konstatēts kokaīns, kura īpatsvars ir 80%, kas, pēc Grišina teiktā, ir ļoti augsts rādītājs. Vienā briketē bija 1000 grami vielas. Grišins pastāstīja, ka vairumtirdzniecības cena par kilogramu kokaīna ir 30 000 eiro, līdz ar to kopumā kravas vērtība varētu būt aptuveni 65 miljoni eiro. Pavairojot kokaīnu mazumtirdzniecībā, cena vairākkārt palielinās, līdz ar to mazumtirdzniecībā šādas kravas cena varētu "tuvoties miljardam" eiro, sacīja Grišins.

VP šajā lietā aizturējusi piecus Latvijas pilsoņus. Trīs personām piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Tagad policijas uzdevums ir skaidrot, kurā valstī bija paredzēts nogādāt Kokneses novadā uzieto kravu. Grišins gan atzīmēja, ka parasti Latviju narkotiku sūtījumiem izmanto kā tranzītvalsti, narkotikas transportējot uz Skandināviju vai austrumiem.

Latvijas krimināllikums par minēto noziegumu kā maksimālo sodu paredz brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem.

Top komentāri

Māris Vilkonts
M
Jāspriedelē nevis par to, ka visticamāk kokaīna krava nebija domāta Latvijas tirgum, bet jāuztraucas par to, ka Latvijas tika izmantota kā tranzītvalsts. Un tas liek domāt, ka visticamāk, mūsu valsts policija nav tā organizācija, kuras darbība augstu kotējas...
Kārtējo reizi
K
LR Valsts policija kaut ko atklāt spēj tikai ar ASV (vai poļu)palīdzību. Kad Latvijas policija kaut ko izdarīs patstāvīgi un sava darba rezultātā? Kāds te nesen komentēja, ka "ārzemnieks uztaisīja pirdienu, un latvieši tagad skrien". Bet, latvieši jau citādāk neskrien, ja kāds ārzemnieks neuztaisa pirdienu...
xxx
x
Uz brītiņu roka roku nemazgā :) un tad tik atklājas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas