Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Policiste pamatskolas bēniņos pieķer pusaudžus dedzinām mācību grāmatas

Vēl pirmā mācību gada nedēļa nav pagājusi, bet skolēni jau izrāda nepatiku pret mācībām. Vakar pašvaldības policiste kādas Rīgas pamatskolas bēniņos pieķēruši divus pusaudžus dedzinām mācību grāmatas.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP), vakar Ziemeļu rajona pārvaldes darbiniece, nodrošinot sabiedrisko kārtību kādā pamatskolā, sajuta deguma smaku un nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur sastapa 12 un 13 gadus vecus skolēnus ēkas bēniņos dedzinām mācību grāmatas.

Tā kā dedzināšana bija pamanīta laikus, liesmas nodzēsa paši palaidņi. Pēc tam viņi tika nogādāti pie skolas vadības, kur sniedza rakstisku paskaidrojumu. Puišu skaidrojums bija, ka angļu valodas mācību grāmatas dedzinājuši tāpēc, ka nav bijis ko darīt.

Par notikušo informēti abu mazgadīgo personu vecāki.

Savukārt RPP Centra rajona pārvaldes darbinieki vakar pirms plkst.17 saņēma palīgā saucienu, ka nodarbību laikā trenerim uzbrucis audzēknis.

Ierodoties notikuma vietā, policisti sastapa notikuma aculieciniekus un administrācijas pārstāvjus, kuri paskaidroja, ka pēc konflikta ar treneri jaunietis pārlēcis pāri nožogojumam un aizbēdzis.

Apsekojot apkārtni, policijas darbinieki pamanīja jaunieti, kurš labprātīgi nāca policijas mašīnas virzienā un vēlējās ziņot par notikušo.

Policisti uzklausīja visu notikumā iesaistīto personu viedokli. Izrādījās, ka 17 gadus vecais jaunietis nevēlējies ievērot trenera aizrādījumus par drošības noteikumiem, tāpēc uzbrucis viņam.

No notikumā iesaistītajiem un klātesošajiem pieņemti rakstiski paskaidrojumi. Agresīvajam jaunietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un informēta viņa māte.

Aptuveni pusstundu vēlāk Ziemeļu rajona pārvaldes darbinieki Mežaparkā pamanīja nepārprotami mazgadīgu personu, kura vadīja motociklu. 12 gadus vecais zēns bez pieaugušo atļaujas bija nolēmis pavizināties.

Tā kā puiša vecāki atrodas ārzemēs, viņš nodots mātes brālim. Par notikušo policisti pieņēma paskaidrojumus, kā arī paziņoja Valsts policijas Ceļu policijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas