Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rīgā par pusaudžu aplaupīšanām aiztur agrāk sodītus noziedzniekus

Rīgā Valsts policija (VP) par pusaudžu aplaupīšanām aizturējusi agrāk sodītus noziedzniekus, aģentūru LETA informēja VP.

4.augusta pēcpusdienā pie 2001.gadā dzimuša puiša, kurš tobrīd stāvējis sabiedriskā transporta pieturā Centrāltirgus ielā, pienākuši divi nepazīstami vīrieši un piedāvājuši viņam iegādāties smaržas. Puisis atteicis, ka viņam neesot naudas, tomēr vīrieši ar varu puiša somā ielikuši pudelīti ar smaržām un pieprasījuši par tām samaksāt.

Jaunietis gribējis smaržas atdot atpakaļ, taču ļaundari viņu satvēruši aiz rokām un kādu brīdi nav laiduši vaļā. Kad puisis palaists vaļā, viņš pamanījis, ka no viņa rokas noņemts pulkstenis.

Cietušais lūdzis atdot pulksteni, taču pēkšņi viens no ļaundariem no kabatas izvilcis nazi. Ar to piedraudot, viņš piedāvājis apmainīt nolaupīto pulksteni pret mobilo telefonu. Šādam piedāvājumam jaunietis nav piekritis. Pēc tam ļaundari piedāvājuši kāpt viņu automašīnā, lai atrisinātu strīdu. Sajūtot briesmas savai dzīvībai un veselībai, puisis no šī piedāvājuma atteicies, bet ļaundari devušies prom.

Pēc notikušā cietušais ieradās policijas iecirknī un uzrakstīja iesniegumu par laupīšanu. Pēc tam, kad puisis bija izgājis no iecirkņa, viņš uz ielas atkal pamanīja abus ļaundarus un paziņoja likumsargiem par viņu atrašanās vietu. Notikuma vietā ieradās patruļpolicisti, kuri aizdomās turētos 1991. un 1972.gadā dzimušos vīriešus aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Šajā pašā dienā Valsts policija saņēma informāciju, ka dažas dienas iepriekš Rīgā, Stacijas laukumā noticis noziegums pret vēl vienu 2001.gadā dzimušu jaunieti.

Policisti ieguva informāciju, kas apliecina, ka šo noziegumu, iespējams, izdarījis jau aizturētais vīrietis, kurš dzimis 1972.gadā. Proti, viņš uz ielas pienācis pie jaunieša un palūdzis naudu. Kad jaunietis iežēlojies un iedevis svešiniekam 50 centus, vīrietis no viņa maka pagrābis desmit eiro un aizbēdzis.

1991.gadā dzimušais aizdomās turētais jau iepriekš četras reizes sodīts par laupīšanām, savukārt viņa līdzdalībnieks vienu reizi sodīts par laupīšanu un vēl vienu reizi par narkotiku lietošanu.

1991.gadā dzimušajam aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība. Savukārt viņa līdzdalībnieks šobrīd atrodas izolatorā un rīt tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas