Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Telefonkrāpnieks no Lietuvas izkrāpis liepājniecei simtiem eiro

Valsts policija trešdien aizturējusi telefonkrāpnieku, kurš sirmgalvei Liepājā izkrāpis vairākus simtus eiro, vēsta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

Aizturētais vīrietis ir Lietuvas iedzīvotājs, kurš bija zvanījis uz mājas fiksēto tālruni un krievu valodā stāstījis par nelaimē nonākušu sievietes tuvinieku. Izkrāptā nauda ir atgūta un tiks atdota cietušajai.

Policija pārbauda aizturētā dalību arī citos noziedzīgos nodarījumos, kā arī atgādina, ka šādi krāpšanas gadījumi var atkārtoties.

Šis ir otrais šāda veida krāpšanas gadījums Liepājā šonedēļ -  5.oktobrī Liepājā, Alejas ielā, kādā dzīvoklī sirmgalve saņēma telefona zvanu, kurā pagaidām nenoskaidrota persona krievu valodā stāstīja, ka skolā smagus miesas bojājumus ir guvis bērns (radinieks), un, lai varētu viņam palīdzēt, ir nepieciešama nauda. Šādā veidā sievietei tika izkrāpti vairāki simti eiro.

Policija vērš uzmanību – iespējams, ka telefona zvani ar šāda un līdzīga rakstura stāstiem var atskanēt arī citos dzīvokļos, tādēļ aicina pabrīdināt savus vecākus un vecvecākus, radiniekus un cienījama vecuma kaimiņus un atgādināt, ka gadījumā, ja nelaime patiesi būs notikusi, operatīvie dienesti nekādā gadījumā šādi nerīkosies.

Policija aicina iedzīvotājus būt modriem un attapīgiem, un, saņemot šādu zvanu, nekavējoties sazināties ar policiju, zvanot 63404602, 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas