Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID aiztur bruņotu marihuānas tirgotāju grupējumu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzgājusi un aizturējusi bruņotu marihuānas audzētāju grupējumu. Rezultātā konfiscēti 23 kilogrami marihuānas, trešdien žurnālistiem sacīja VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš. Tāpat konfiscēti vairāk nekā deviņi tūkstoši eiro skaidrā naudā.

Podiņš sacīja, ka šīs audzētavas ir darbojušās aptuveni gadu, noziedznieki varētu būt nopelnījuši aptuveni vienu miljonu eiro. Operatīvie darbinieki aizturēja visu grupējumu kopumā - ne tikai audzētājus, bet bija pierādījumi arī pret kurjeriem un realizētājiem.

"Piecas personas atzītas par aizdomās turētajiem, divas personas ir apcietinātas. Viens no grupējuma vadītājiem iepriekš bija sodīts par bruņotu laupīšanu," sacīja Podiņš.

Izdevās izvairīties no nopietnas sadursmes, jo noziedznieki bija bruņoti – tika izņemtas vairākas Makarova un TT tipa pistoles ar klusinātājiem, Kalašņikova tipa automāts, munīcija - vairāk nekā 400 patronas un sprāgstvielas ar detonatoriem.

"Visticamāk, ka ieroči bija domāti audzētavas aizsardzībai, taču ir pamats domāt, ka tie iepriekš ir izmantoti noziedzīgu nodarījumu veikšanai, tāpēc ir nodoti visu nepieciešamo ekspertīžu veikšanai," sacīja Podiņš.

Tāpat Nodokļu un muitas policija arestējusi BMW un Jaguar markas automašīnas, dārgus pulksteņus, rotaslietas, kā arī vienu nekustamo īpašumu. "Darīsim visu, lai šo mantu atzītu par noziedzīgi iegūtu un ieskaitītu valsts budžetā," sacīja Podiņš.

Viņš piebilda, ka grupējuma vadītāji ir vecumā no 45 līdz 50 gadiem, pārējie dalībnieki bija dzimuši 90. gados.

Top komentāri

Vai tad no marihuānas arī nodokļi
V
jāmaksā? Kurš - PVN vai ienākuma nodoklis?
Edvins Eglitis
Ja Marihuana nebutu tik stingri aizliegta mus nebutu sadas problemas
WOW
W
Izskatās,ka El Čapo bandas locekļi pārcēlušies,uz Latviju. Vai arī kārtējais gabals no Minhauzena pasakas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas