Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bauskā ūdenssaimniecības rekonstrukcijas dēļ iedzīvotāji paliek bez ūdens

Bauskā, Biržu ielā sāktā ūdenssaimniecības rekonstrukcija jau aizvirzījusies aiz krustojuma ar Dārza ielu un iedzīvotājiem radījusi gana daudz raižu, ziņo portāls zz.lv.

Ir saņemtas vairākas iedzīvotāju sūdzības par darbu kvalitāti - par neizbraucamām ielām un par to, ka ar dubļiem tiek noklātas līdzās esošās ielas. Tomēr tās nav vienīgās problēmas.

"Pirms Lieldienām darbu veicēji trīsreiz pārrāva ūdens cauruli, tas notika arī ceturtdien un sestdien, un mēs trīs dienas dzīvojām bez ūdens. Kopš piektdienas uz ielām nav apgaismojuma. Protams, es varu nopirkt ūdeni kafijai un tējai, bet kā mazgāties un ko darīt ar tualeti? Vai par radītajām neērtībām būs kādas soda sankcijas šo nedarbu veicējiem?" laikraksta Bauskas Dzīve redakcijai 16. aprīlī pa tālruni vaicāja kāda Biržu ielas iedzīvotāja.

SIA Bauskas ūdenssaimniecība valdes loceklis Gunārs Akmeņlauks skaidroja, ka ne visas avārijas ir būvnieku vaina. Kanalizācijas vads Biržu ielā ir projektēts tuvu vecajam ūdensvadam, tāpēc vienreiz būvnieki pārrāvuši cauruli, bet otrreiz pie akas pievadu, kas ved uz māju.

Pagājušās piektdienas vakarā pārplīsa ūdensvads, kas neatradās būvdarbu teritorijā. Ūdeni nācās atvienot. Remontdarbi tika veikti pirmdien, lietus tos krietni sarežģīja - uz pļavas, kur atradās aka, mašīnas nevarēja uzbraukt, visu vajadzēja veikt ar rokām. Pirmdienas vakarā ūdens Biržu ielas mājām atkal bija pieslēgts. G. Akmeņlauks uzskata, ka problēmu ar ūdeni Biržu ielas iedzīvotājiem vairs nebūs.

Par notiekošo pilsētas ielās sākusi interesēties arī Bauskas novada dome, lai gan iedzīvotāji to aicināja darīt jau pagājušā gada beigās. Aprīļa sākumā uz būvdarbu pasūtītāju un veicēju sanāksmi SIA Bauskas ūdenssaimniecība ieradās arī Bauskas novada Būvvaldes būvinspektors Andris Barovskis. Viņš pieprasīja ielas kvalitatīvi sakārtot un uzsvēra, ka ļoti sliktā stāvoklī ir Kraujas iela un nekvalitatīvi strādāts Biržu ielā, asfalts ap tranšejām tur ir salauzts.

SIA Laterna projektu vadītājs Imants Dolgins informēja, ka sadarbībā ar Bauskas novada domes amatpersonām ielas ir apskatītas un problemātiskākie posmi sakārtoti.

Šonedēļ rekonstrukcija notika Pilskalna un Biržu ielā. Pilskalna ielā daļēji bija slēgta satiksme, bet Biržu ielas darbi lietainajā laikā ar dubļu kārtiņu pārklāja Dārza ielas vairākus posmus, radot iedzīvotāju sašutumu.

Tomēr strādnieki jau gatavojas tranšeju asfaltēšanai A zonā - ap Pilskalna ielu - un E zonā - daudzdzīvokļu māju rajonā. I. Dolgins informēja, ka tikšanās ar ceļu būvētājiem notiek šodien, 18. aprīlī. Darbu grafiks izveidots nedēļas laikā.

Bauskas novada domes saimnieciskās nodaļas vadītāja vietnieks Voldemārs Čačs sanāksmē uzsvēra, ka Pilskalna iela, stadiona un Bauskas pils apkārtne ir jāsakārto līdz jūnija sākumam, lai netiktu bojāts pilsētas tēls, kad notiks vairāki lieli pasākumi Bauskas pilskalna estrādē un stadionā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas