Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bauskas pašvaldība ES projektā labiekārtos ebreju kapus un rīkos metu konkursu piemiņas vietai ebreju sinagogas vietā

Bauskas novada dome plāno īstenot Eiropas Savienības (ES) finansētu projektu "Godinot atmiņas par ebreju kopienu Bauskā", kura laikā labiekārtos ebreju kapus, rīkos metu konkursu piemiņas vietai bijušās ebreju sinagogas vietā un izglītos jauniešus par holokaustu.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova aģentūru LETA informēja, ka Kultūras ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisiju ir izsludinājusi projektu konkursu ES programmā "Eiropa pilsoņiem" saistībā ar vēstures piemiņas pasākumiem, kur projekti jāiesniedz līdz 1.martam.

Bauskas novada administrācijas Attīstības un plānošanas nodaļa kopā ar Bauskas muzeja speciālistiem un sadarbībā ar biedrībām "Bauskas vecpilsēta" un "Šamir" ir izstrādājusi koncepciju projektam "Godinot atmiņas par ebreju kopienu Bauskā". Projekta mērķis ir veicināt iedzīvotāju, īpaši jauniešu, izpratni par Otrā pasaules kara notikumiem, holokaustu, veicināt cieņu, izpratni par Bauskā dzīvojušo ebreju kopienas kultūru, tradīcijām un vēsturi, veikt ebreju kapu labiekārtošanu, izstrādāt koncepciju un veikt skvēra labiekārtošanu Rīgas ielā, kā arī veicināt starpkultūru dialogu, skaidroja Gorškova.

Projekta gaitā paredzēts īstenot izglītojošas aktivitātes par holokaustu un tā radītajām sekām 7.-9.klašu skolēniem un 10.-12.klašu skolēniem, tradicionālajos Bauskas vecpilsētas Pagalmu svētkos iepazīstināt iedzīvotājus ar ebreju tradīcijām, dzīvesveidu, kultūru, īstenot Bauskā, Biržu ielā, esošo ebreju kapu labiekārtošanu, organizēt bijušās Bauskas ebreju sinagogas vietas koncepcijas izstrādes metu konkursu.

Dotācijas apjoms projektam plānots ne vairāk par 100 000 eiro, paredzot iespēju saņemt priekšfinansējumu līdz 45%. Programmā "Eiropa Pilsoņiem" iesniedzējam pieejamais finansējums tiek aprēķināts pēc vienotās likmes dotācijas. Piešķirtais finansējums ir atkarīgs no pasākumu daudzuma un tajos iesaistīto dalībnieku skaita, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Viņa informēja, ka šādu projektu aktivitāšu sākšana plānota no šā gada 1.augusta līdz 2017.gada 31.janvārim.

Pirmās atbalsta darbības "Eiropas vēstures piemiņas pasākumi" ("European Remembrance") mērķis ir veicināt mieru, vēsturiskās vērtības un labklājību pilsoņu starpā. Šīs atbalsta darbības ietvaros prioritāri tiek atbalstīti projekti, kas atsaucas uz totalitāro režīmu cēloņiem Eiropas mūsdienu vēsturē, kā arī citiem nozīmīgiem momentiem Eiropas vēsturē, Otro pasaules karu, neiecietību un noziegumiem pret cilvēci, kā arī šo notikumu izraisītajām sekām un atstāto iespaidu uz pēckara Eiropu, skaidroja Gorškova.

Top komentāri

Joske
J
Kāds sakars ES fondiem ar ebrejiem. ES fondi ir ES nodokļumaksātāju nauda , ko dalībvalstis katru gadu iemaksā kopējā ES fondā. Un tad to kā saka APGŪST. Celtu BAUSKA FABRIKU, REMONTĒTU CEĻUS -ES SAPROT. Bet te Es saprot kārtējas PAREX tipa afēras notiek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas